V soboto ob 20.00 primorski derbi

Nova Gorica, 13.08.2010

Vabljeni v Športni park na obračun s Koprčani

Novogoriški nogometaši bodo v soboto ob 20. uri na domačem stadionu v Športnem parku kot gostje igrali srečanje 5. kroga Prve lige proti Luki Koper.

Igralci iz pristaniškega mesta branijo naslov državni prvakov, v lanski sezoni pa so v Športnem parku dobili vse tri tekme. Novogoričani so na Bonifiki v jesenskem delu prejšnjega prvenstva iztržili remi.

Prav na negativno tradicijo se je oprl trener belo-modrih David Peršič: ''Znano je, da je Koper za nas težak in neugoden nasprotnik. A zagotavljam, da gremo na zmago. Le tako se lahko nadejamo dobrega izida. Nikakor se ne smemo ozirati na trenutne težave Koprčanov, saj lahko nanje delujejo kot dodatna motivacija. Zanima me naša igra. Če bodo igralci popravili postavitev na igrišču, bomo dosegli ugoden izid. Na izboljšanje je nakazala že sredina prijateljska tekma s Cagliarijem, na kateri so naši igralci zelo dobro pokrivali prostor.''

Zaradi poškodbe zagotovo ne bo zveznega igralca Daliborja Stojanoviča, morda pa bo manjkal tudi Gregor Balažic. Ta je med tednom opravil ultrazvok, rezultati katerega so bili ugodni. Kljub temu Prekmurec še vedno čuti težave z mišico.

Vsi ostali so zdravi in konkurirajo za igro. Kaznovanih fantov k sreči ni.

Nogometno društvo Gorica vabi vse ljubitelje nogometne igre, da si primorski derbi ogledajo v živo. Vljudno vabljeni!