Hitu Gorici ni uspel preboj v polfinale

Nova Gorica, 27.10.2010

Galešić v prečko, nihče v mrežo

Potem ko so pred tednom dni klonili na prvi tekmi v Ljubljani z 2:4, so nogometaši Hita Gorice tokrat pred domačim občinstvom brez zadetkov remizirali z Interblockom, kar v polfinale Hervis pokala Slovenije pelje igralce iz Ljubljane.

Dvoboj v Športnem parku se je zapletel že v 16. minuti, ko je gostujoči igralec Antonio Mlinar Delamea s prekrškom zaustavil prodirajočega Etiena Velikonjo in si tako prislužil rdeči karton. Kljub igralcu več na zelenici, Novogoričani jalovo terensko premoč niso uspeli kronati z vodstvom. V prvem delu si niso priigrali zares zrele priložnosti.

Nekoliko odličneje so zaigrali v drugem polčasu. Prek Gorana Galešića so v 67. minuti zadeli okvir gostujočega gola. Ista situacija se je ponovila v 87. minuti, ko je nespretno posredoval gostujoči branilec Matej Rapnik. Dvakrat je do odprtega strela prišel tudi Velikonja, enkrat je zapretil Enes Demirovič, toda vse priložnosti so ostale neizkoriščene.

Gostje so se predstavili kot čvrsta, dobro vodena ekipa, ki ji je uspelo ohraniti mrežo nedotaknjeno. Najbolj nevaren je bil Luka Majcen, ki je imel v uvodnih minutah drugega polčasa lepo priložnost v dvoboju z domačim vratarjem Vasjo Simčičem.

Novogoričani tako kot v lanski sezoni tudi letošnje pokalno tekmovanje zaključujejo v četrtfinalu.

Naslednjo tekmo bodo odigrali že v nedeljo, ko jih v Ajdovščini na prenovljenem mestnem stadionu čaka tradicionalni severnoprimorski derbi.  


Hit Gorica : Interblock 0:0

Hit Gorica: Simčič, Širok (od 60. Zarifović), Balažic, N. Mevlja, M. Mevlja, Demirović, Galešić, Jogan, Kršič, Žigon (od 55. Arčon), Velikonja.

Interblock: Jug, Cankar, Mihelič, Delamea, Rapnik, Selimovič, Krljanovič, Fink, Vrhunc (od 62. Valenčič), Majcen (od 66. Podlogar), Čehič (od 29. Žitko).