Po nedeljskem kosilu derbi v Ajdovščini

Nova Gorica, 30.10.2010

Belo-modri brez Matije Široka

V nedeljo ob 14. uri bo na mestnem stadionu v Ajdovščini tradicionalni severnoprimorski derbi.

Novogoričani se na tekmo pripravljajo v ustaljenem ritmu. Zadnjemu treningu bodo prisostvovali v soboto ob 16. uri. Natrpan spored zadnjih dveh tednov je terjal svoj davek. Poškodbo gležnja je staknil branilec Matija Širok, ki v nedeljo ne bo na voljo trenerju Davidu Peršiču. Težave imata tudi zvezna igralca Enes Demirović in Admir Kršić.

Strokovno vodstvo je analiziralo zadnje predstave svojih varovancev, ki so v zadnjih treh tekmah štirikrat zatresli nasprotnikove mreže. Kljub temu pa zadetka Novogoričanom ni uspelo doseči na sredini pokalni tekmi z Interblockom.

Trener David Peršič se je na dvoboj z Ljubljančani ozrl s temi besedami: ''Priložnost za napredovanje smo zapravili na prvi tekmi. Na žalost tedaj nismo zadržali prednosti, ki smo jo imeli. Gostje so v Novi Gorici igrali zelo zaprto, dobro so nam preprečili strele proti vratom. Nenazadnje smo dvakrat zadeli vratnico in si priigrali še nekaj priložnosti, a nismo zadeli. Fantom smo dejali, da izpad ni nobena tragedija. Treba je vzdigniti glave in iti pogumno naprej. Prvenstvo je še dolgo.''

Kaznovanih igralcev v vrstah belo-modrih ni, tako da bodo, z izjemo že navedenih, v Ajdovščini lahko vsi čakali na svojo priložnost. ''Motivacija bo na visoki stopnji. Gre za derbi. Vemo, da so takšne tekme zelo nepredvidljive. Moramo ponoviti pristop iz zadnjih dveh srečanj in si prizadevati učinkovito zaključiti napadalne akcije. Priložnosti zagotovo bodo, veliko pa bo odvisno od samozavesti ekipe,'' je pričakovanja pred tekmo strnil novogoriški trener.

Tokratni severnoprimorski derbi bo že 59. prvenstveni. Na dosedanjih 58. so se 27 krat veselili belo-modri. 17 zmag je osvojilo Primorje, 14 srečanj pa se je končalo brez zmagovalca. Razlika v zadetkih je 89:68 za Hit Gorico.

Zadnji derbi so pred dvema mesecema v Športnem parku s 3:2 dobili Novogoričani, zadnja tekma v Ajdovščini pa je bila na sporedu 23. maja 2009, ko je Primorje slavilo z 2:1.

V Ajdovščini sta ekipi doslej odigrali 27 srečanj. Vsaka ekipa je vknjižila 11 zmag, pet tekem pa se je zaključilo z remijem. Razlika v zadetkih je 40:37 za Hit Gorico.