Domžalčani odnesli točke

Nova Gorica, 06.11.2010

Brez domačega zadetka

Potem ko so na zadnjih dveh tekmah po dvakrat zatresli nasprotnikovo mrežo, nogometašem Hita Gorice na domači tekmi 16. kroga Prve lige to ni uspelo. Domžale so v Športnem parku slavile z 0:3.

Brez branilcev Arisa Zarifovića in Matije Široka so boljše v srečanje krenili domači. V 5. minuti je do strela prišel Etien Velikonja, vendar se gostujoča mreža ni zatresla. Dvoboj je vseskozi potekal med obema kazenskima prostoroma, brez izrazitih priložnosti, s precejšnjim menjavanjem ritma.

Gostje so do vodstva prišli po pol ure igre. Po dolgi podaji se je pred domačimi vrati znašel Ivan Knezović in prvič na tekmi poslal žogo v mrežo. V zadnjih trenutkih prvega dela so gostje podvojili prednost. Marko Drevenšek je s precejšnje razdalje izvedel prosti strel, žoga je nekoliko presenetila domačega vratarja in drugič končala za njegovim hrbtom.

Brez menjav so domači v začetku drugega dela poizkušali preobrniti potek srečanja, a jim ni uspelo. Kljub podjetnosti na sredini igrišča, je vselej manjkala prava podaja za napadalni dvojec. V zadnji del tekme je Hit Gorica vstopila s svežima igralcema, Luko Volaričem in Miho Mevljo.

Tudi okrepitvi nista prinesli želenega zadetka. V 82. minuti pa so se še tretjič veselili gostje. Juninho je streljal, Vasja Simčič je na kratko odbil, do žoge se je dokopal Lucas Horvat, ki je zadel z 0:3.

Tako se je dvoboj razpletel v korist izkušenejši gostujoči ekipi. Naslednjo tekmo bodo Novogoričani odigrali v gosteh proti Triglavu.


Hit Gorica : Domžale 0:3 (0:2)

Športni park, sodniki: Gostenčnik (Maribor), Vozlič (Rogaška Slatina) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

Strelci: 0:1 Knezović (29.), 0:2 Drevenšek (45.), 0:3 Horvat (83.).

Hit Gorica: Simčič, Komel, Balažic, N. Mevlja, Kurtić, Demirović (od 64. M. Mevlja), Galešić (od 82. Žigon), Jogan, Kršić, Arčon (od 65. Volarič), Velikonja.

Domžale: Vidmar, Seferović, Knezović, Vidović, Apatič, Brezovački, Drevenšek, Horvat (od 85. Topič), Šimunović, Pekič (od 74. Krcić), Juninho (od 90. Smukavec).

Rumena kartona: Jogan, Komel.
Rdeč karton:/.