Eti zadel za domačo točko

Nova Gorica, 20.11.2010

Jasmin Kurtić in Goran Galešić poškodovana


Prvo polovico državnega prvenstva so igralci Hita Gorice zaključili z domačim remijem proti Rudarju iz Velenja (1:1).

V prvem delu so imeli Novogoričani občutno več priložnosti, a kaj ko znova niso našli poti do zadetka. Etien Velikonja je v uvodnih minutah iz težkega položaja s strani meril mimo vrat, kmalu zatem pa jo je v dvoboju nesrečno odnesel Jasmin Kurtić. Slednji je moral z igrišča že v 25. minuti, ko ga je zamenjal Admir Kršić.

Le minuto pozneje so gostje povedli. Po domnevnem prekršku so na desni strani prišli do prostega strela. Podajo Roka Roja v sredino je vratar Vasja Simčič odbil v Krisa Jogana in žoga je končala v domači mreži. To je bila edina priložnost za Rudar v prvem delu.

Po zadetku so Novogoričani pritisnili. Jogan z bližine, Aris Zarifović z glavo ter Miha Mevlja od daleč so bili premalo natančni.

Da je bil potek dogodkov še bolj nesrečen za Novogoričane, se je v 45. minuti pripetila še poškodba Gorana Galešića. Namesto njega je zaigral Sandi Arčon.

V nadaljevanju so belo-modri nadaljevali z visokim tempom igre, plod katerega je bila tudi lepa akcija za izenačujoči zadetek. Enes Demirović, ki je bil tokrat zelo aktiven, je z globinsko žogo našel Eteina Velikonjo, ki je s strelom v daljši kot postavil končni rezultat.

Po zadetku se je igra umirila. Novogoriški napadi so postajali vse bolj medli, gostje pa več kot do kazenskega prostora domačih niso uspeli priti.

Ob zaključku tekme je priložnost dobil tudi še ne 18 letni Nejc Praprotnik.

Srečanje so popestrili odlični Briški harmonikarji, navijaška skupina Terror boys ter člani mladinskega pogona U-8, ki so igralce pospremili na igrišče.
 
Trener Hita Gorice David Peršič je po tekmi povedal: ''Igralcem čestitam za igro. Pristop je bil pravi, zaigrali smo borbeno in tudi po zaostanku se nismo predali. Pokazali smo voljo in zadeli za izenačenje. Vesel sem za Etiena, ki mu je po dolgem času uspelo zadeti. Na žalost smo znova zgrešili veliko priložnosti, tako da smo iz rok izpustili zmago. Po mojem mnenju pa je bil vodilni gol gostov dosežen iz prostega strela, ki ga ni bilo.''


Hit Gorica : Rudar Velenje 1:1 (0:1)

Strelca: 0:1 Jogan (27/ag); 1:1 Velikonja (57).