Miha Mevlja zadel za tri točke

Nova Gorica, 27.11.2010

Uspeh nad Nafto z 1:0

V 19. krogu Prve lige so igralci Hita Gorice dosegli šesto zmago letos, drugo nad Nafto z 1:0 in prvo po 15. krogu, ko so z 2:0 premagali Primorje.

Začetek dvoboja je bil živahen, saj smo v prve četrt ure igre videli kar štiri zaključne strele. Pri Novogoričanih je najprej poizkušal Enes Demirović, zatem pa še Etien Velikonja. Taktična igra na sredini igrišča s preprečevanjem nasprotnikovih akcij je nekoliko odrezala napadalce obeh ekip.

Do odhoda na odmor je s strelom z bližine poizkušal še Jasmin Kurtić, vendar se rezultat ni spremenil.

V nadaljevanju je najprej sprožil Admir Kršič, v 61. minuti pa so prvo resno match-žogo imeli gostje. Sprva je okvir domačega gola stresel Arpad Vaš, zatem pa je poizkušal še Aleš Čeh.

Toda odgovor belo-modrih je bil silovit. V 70. minuti je predložek s strani pred gostujoča vrata poslal Kurtić, Miha Mevlja pa je z iznajdljivim strelom zatresel mrežo Nafte.

Tudi po zmagovitem zadetku je bilo srečanje v Športnem parku odprto, belo-modri pa so do zadnjega sodniškega žvižga uspeli obdržati minimalno prednost za dragocene tri točke.

Premoč domače ekipe ponazarja tudi statistika: streli 11:1, koti 7:2.  

V soboto ob 16. uri čaka Hit Gorico še ena tekma na domačem stadionu. Gost bo zveneče ime - ljubljanska Olimpija.

 Hit Gorica : Nafta 1:0 (0:0)

Športni park, gledalcev 500, sodniki: Žnidaršič, Žunič (oba Kranj) in Šinkovec (Begunje na Gorenjskem).

Strelec: 1:0 M. Mevlja (70.).

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, G. Balažic, Kršić (od 66. Arčon), Velikonja, Kurtič, N. Mevlja, M. Mevlja, Širok, Demirović, Jogan (od 88. Praprotnik).

Nafta: Murko, Matjašec, Lesjak (od 46. Levačič), M. Balažic, Benko, Vasiljev, Bečiri, Buzeti, Vaš, Čeh, Vinko (od 85. Dvorančič).

Rumeni kartoni: Jogan, Kršić, G. Balažic; Buzeti.