Sky Sport v Novi Gorici!

Nova Gorica, 08.02.2011

Uspešno zgodbo ND Gorica bo videlo 15 milijonov Italijanov!

ND Gorica je danes v svojih vrstah gostila člane medijske multinacionalke Sky. Športni program italijanskega dela te svetovno znane medijske hiše se je po vedno večjih uspehih nekdanjih nogometašev ND Gorica tako v Italiji kot v drugih evropskih ligah odločil o dejavnosti v klubu narediti poseben prispevek.

Novinarka Giorgia Bortolossi iz Milana je za televizijski kanal Sky Sport 24, ki 24 ur predvaja športne novice, posnela intervjuje s športnim direktorjem ND Gorica Urošem Dovžakom ter z nekdanjim dolgoletnim prvim vratarjem moštva Mitjo Pirihom, ki je s Hitom Gorico osvojil tri naslove državnih prvakov, sedaj pa je eden od pomočnikov trenerja.

Novinarko Bortolossi je zanimala skrivnost uspeha slovenskih nogometašev, posebej tistih, ki so v Italijo in druge evropske lige odšli iz novogoriškega kluba. Spraševala je o načinu dela v klubu, bodočih talentih, odnosu okolice do kluba in nogometa ter o finančnem poslovanju kluba.

Posebej je poudarila, da bo v prihodnjem letu v italijanski ligi nastopilo najmanj pet nekdanjih članov ND Gorica. Tim Matavž je blizu prestopa v SSC Napoli, Valter Birsa bo podpisal za moštvo CFC Genoa, Jasmin Kurtić je član kluba US Citta' di Palermo, Nejc Praprotnik bo igral za ekipo Atalanta BC iz Bergama, Bojan Jokič pa nastopa za AC Chievo Verona.

Ob tem so pri Sky Sport 24 posneli tudi največje znamenitosti Nove Gorice ter bližnjega Šempetra pri Gorici, od koder prihajata Birsa in Matavž, doslej najbolj znana igralca, ki sta pomembno prispevala k prepoznavnosti ND Gorica.   

Poseben prispevek bo na sporedu večkrat na dan na plačljivem programu Sky Sport 24, v naslednjih dneh, morda že jutri.

Italijanski Sky ima sedež v Milanu, kjer dela več kot 2.000 zaposlenih. Imajo nekaj deset kanalov in pet milijonov naročnikov, kar pomeni okrog 15 milijonov gledalcev. Sky je največja plačljiva televizija v Italiji.

Glede na vse navedeno je ND Gorica s ponosom sprejela goste iz televizijske postaje Sky, njihov prispevek pa pomeni izjemno promocijo tako za klub, mesto Nova Gorica kot tudi za Slovenijo.

Sky_-_Dov__ak.JPG

 

 

 

Novinarka Sky in Uroš Dovžak, športni direktor ND Gorica 

SKY_-_Pirih.JPG

 

 

 

Novinarka Sky in Mitja Pirih

SKY_-_Reporta__a.JPG

 

 

 

Snemanje reportaže.

Foto: ND Gorica

ND Gorica - vse pravice pridržane!