Prvi dan priprav na Sredozemlju

Nova Gorica, 11.02.2011

Pričakovanja trenerja Davida Peršiča

Odprava ND Gorica je sinoči prispela na letališče v Antalyjo, od koder se je odpeljala do približno 30 kilometrov oddaljene pripravljalne baze v mestecu Colakli Side blizu Beleka. Novogoričani bodo tam bivali in trenirali do 20. februarja.

Že danes jih čaka dvojni spored. Ob 10. uri opravijo prvo ob 16. uri pa drugo vadbo. Zaradi zdravstvenih razlogov so doma ostali igralci Amedej Vetrih, Enes Demirović, Rok Tribušon in Luka Volarič. Kot smo že poročali, je še vedno negotovo ali bo na priprave lahko odpotoval Senegalec Welle N'Diaye.

S treningi sta v tem tednu pričela napadalca Kris Jogan in Sandi Arčon, v kratkem bo v polnem pogonu tudi zvezni igralec Dalibor Stojanović.

Veseli spoznanje, da so se novinci za zdaj odlično vklopili v igro, svojo kakovost pa so na sredini tekmi reprezentanc Slovenije in Hrvaške U-21 pokazali tudi trije igralci Hita Gorice. Branilca Nejc Mevlja in Matija Širok sta za Slovenijo odigrala vseh 90 minut, medtem ko je bil zvezni igralec Miha Mevlja na igrišču v prvem polčasu.

Šef strokovnega štaba Hita Gorice David Peršič je predstavil poudarke programa desetdnevnih priprav v Turčiji: ''Glavni cilj je nadgradnja sedanjega stanja. Posvetili se bomo uigranosti moštva, kombinatoriki v igri in taktiki. Fizično pripravljenost bomo stopnjevali iz dneva v dan. Na programu imamo štiri pripravljalne tekme z močnimi, primernimi nasprotniki, na katerih moramo pokazati pravi obraz. Tekme bodo dale odgovor, kako smo pripravljeni na prvenstvo. Zaradi napornega ritma bo morda čutiti tudi utrujenost, a se morajo fantje s tem spopasti.''

Trener belo-modrih je ocenil tudi stanje novih igralcev: ''Vsi so na treningih zelo prizadevni. Pokazali so svojo kakovost, z odnosom so me razveselili. Sedaj pričakujem, da se bodo povsem vklopili v moštvo, ki ga želimo čim bolj uigrati. Te štiri tekme bodo tudi za nove igralce zelo pomembne.''

Novogoričani bodo danes in jutri trenirali dvakrat dnevno, v nedeljo popoldan pa jih že čaka prva preizkušnja.