Kršić, Stojanović: ''Odigrali smo dobro tekmo.''

Nova Gorica, 17.02.2011

Proti Kitajcem je zadel Franklin Vicente

Hit Gorica je pravkar zaključila svojo tretjo pripravljalno srečanje na turških tleh. Novogoričani so z 1:3 izgubili proti kitajskemu prvoligašu FC Jiangsu Sainty.

V prvem polčasu sta v kraju Belek obe ekipi po enkrat zatresli mreži. Povedli so Azijci, za Novogoričane pa je v zaključku polčasa z lepim zadetkom izenačil novi brazilski napadalec Franklin Vicente.

V nadaljevanju so pri belo-modrih priložnosti dobili številni novi igralci. Ritem igre je precej padel, kitajsko moštvo pa je doseglo dva zadetka in si priborilo zmago.

Pri Hitu Gorici zaradi poškodbe in bolezni niso nastopili Boris Mijatović, Nejc Praprotnik in Goran Galešić. Prvi vratar Vasja Simčič je zgolj vadil.

Nekaj časa pa je na igrišču prebil Dalibor Stojanovič, ki se je tako vrnil po dolgotrajni poškodbi. 

Trener David Peršič je v prvem odzivu na srečanje povedal: ''S prvim delom sem zelo zadovoljen. Igrali smo kombinatorno, zelo zavzeto, na trenutke smo bili celo boljše moštvo na igrišču. Zadetek smo prejeli po napaki ožje obrambe, nakar nas je v igro vrnil Franklin. V drugem polčasu sem priložnost ponudil tudi ostalim igralcem, kar je tudi namen teh srečanj.''

Po tretjem srečanju v Turčiji sta posebej za nd-gorica.com spregovorila izkušeni Admir Kršić ter mladi Dalibor Stojanović.

Admir Kršić je tekmo ocenil takole: ''To je bila dobra preizkušnja proti močnemu nasprotniku. Iz takih tekem si lahko naberemo veliko izkušenj. Zagotovo je še nekaj zadev, ki jih moramo popraviti do začetka prvenstva. Prvenstvene tekme bodo bistveno drugačne od prijateljskih. Po rezultatsko neuspešnih prijateljskih tekmah, upamo, da bodo rezultati prvenstvenih tekem, za nas pozitivni.''

Dalibor Stojanović je dodal: ''V prvem polčasu smo igrali odlično. Imeli smo posest žoge, bili smo nevarnejši, vendar smo potem nesrečno prejeli gol. V naslednji akciji smo izenačili in se vrnili v igro. V drugem polčasu je bila igra malo slabša, ker se nam pozna utrujenost. Zelo sem vesel, da sem po dolgem času dobil priložnost za igro. Počutim se odlično, vendar bo treba še močno garati.''

Hit Gorica : Jianesu Sainty 1:3 (1:1)
Strelci: 0:1 Yang Xzao Tian 40', 1:1 Vicente 43', 1:2 Robeto Mota 60', 1:3 Cao Rui 83' (11-m)

Postava Hita Gorice:

Rupnik (od 46. Štrukelj), Zarifović (od 65. Gregorič), Jogan A. (od 77. Kravanja), Širok (od 46. Buzeti), Mevlja N. (od 77. Šuligoj), Rakušček (od 46. Kršić), Jogan K. (od 46. Martinović), Mevlja M. (od 65. Vidić), Plut (od 69. Žigon), Vicente (od 77. Stojanović), Arčon.
 

go_-_kitajska_1.JPG

 

 

go_kitajska_2.JPG

 

 

 

 

Foto: ND Gorica

ND Gorica - vse pravice pridržane!