Lepa točka z Bonifike

Nova Gorica, 16.03.2011

Za Hit Gorico sta zadela Vito Plut in Franklin Vicente.

Hit Gorica se s koprske Bonifike vrača neporažena. Domači so dvakrat vodili, belo-modri pa prek Vita Pluta in Williama Franklina Vicenteja dvakrat izenačili. Z igro so Novogoričani v večjem delu tekme povsem zadovoljili. 

Namesto Vasje Simčiča je v vratih stal Anže Rupnik. Prvič je od prve minute nastopil zvezni igralec Nemanja Vidić. Ob kaznovanemu Sandiju Arčonu je znova manjkal tudi Danjel Rakušček. S spodbujanjem belo-modre ekipe so se izkazali Terror boysi.

Po uvodnih minutah brez pravih priložnosti so prvi zapretili Koprčani. Ti so prek Danjela Marčete dvakrat streljali mimo Rupnikovih vrat. Isti domači igralec je v 24. minuti Luko Koper povedel v vodstvo. Z leve strani je meril v daljši kot novogoriškega gola in zadel tik ob oddaljeni vratnici.

Dotlej so boljšo in kompaktnejšo igro prikazali domači. Ti so imeli več žogo v svojih nogah, belo-modri pa se v precej močnem nalivu niso najboljše znašli.

Svoj pravi obraz so varovanci Davida Peršiča prikazali v nadaljevanju prvega polčasa in v večjem delu drugega polčasa. Iz minute v minuto so prevzemali pobudo na sredini. To se je odrazilo v večjem številu napadalnih akcij.

Zelo nevarno je bilo pred domačimi vrati v 38. minuti. Goran Galešić je z desne strani poslal oster predložek, kjer je Vito Plut zgrešil, v zaključku akcije pa je čez vrata streljal Franklin Vicente.

Novogoričani so do izenačenja prišli v 41. minuti. Miha Mevlja je po sredini oddal izjemno globinsko podajo do Vita Pluta. Ta je žogo sprejel, storil korak, dva v kazenski prostor in neubranljivo zadel za 1:1. Plut se je tako podpisal pod svoj drugi gol v belo-modri majici.

Le minuto zatem bi bilo lahko 1:2.  Plut je iz protinapada na levi strani lepo zaposlil Vicenteja, ki je nastreljal domačega vratarja Ermina Hasiča.

Začetek nadaljevanja je bil dinamičen. Hit Gorica je bila prvič nevarna v 52. minuti, ko je z razdalje streljal Goran Galešić. Koprski vratar je žogo s težavo odbil. Domača ekipa je nad gostujočimi igralci v napadu storila precej prekrškov in jim tako onemogočila izpeljavo obetavnejših akcij. Belo-modri so jih velikokrat dobili po nogah, posledica česar so tudi trije rumeni kartoni domačih branilcev.  

Najlepšo priložnost za belo-modre je 56. minuti zastreljal Franklin Vicente. Po akciji na levi strani se je Brazilec sam znašel pred domačimi vrati, poizkušal s strelom v kot, toda Hasič je bil boljši. Zares škoda za idealno priložnost. Takoj zatem so Novogoričani izvajali dva prosta udarca, ki sta se končala neuspešno.    

Kdor ne da, dobi, pravi nepisano nogometno pravilo, ki se je na žalost uresničilo tudi tokrat. Koprčani so iz prve priložnosti v drugem polčasu znova povedli. V 66. minuti je žoga po nekaj odbojih pred vrati Rupnika prišla do Dejana Marjanoviča, ki jo je poslal v mrežo. Za domače je nato dvakrat poizkusil Milan Ostrec.

Do drugega izenačenja je Hit Gorica prišla v 77. minuti. Admir Kršič in Goran Galešić sta z zaporednima podajama v prazen prostor našla izjemno aktivnega Franklina Vicenteja, ki se je v tokratnem poizkusu vendarle proslavil in izenačil na 2:2. To je drugi zadetek Brazilca v Prvi ligi.

Po drugem golu so Novogoričani zaigrali zelo aktivno in imeli še nekaj obetavnih akcij, vselej pa je manjkala zaključna žoga. Po priložnosti Pluta je na drugi strani izjemno žogo za zmago imel Koprčan David Bunderla, odlično pa je reagiral vratar belo-modrih Rupnik.

Dinamična, bojevita in atraktivna tekma se je tako zaključila z remijem. Novogoričani pa so s predstavo v večjem delu srečanja pokazali napredek v igri. 
 

Luka Koper : Hit Gorica 2:2 (1:1)

Stadion Bonifika, sodniki: Gostenčnik, Šinkovec (oba Maribor) in Ploj (Miklavž na Dravskem polju).

Strelci: 1:0 Marčeta (23.), 1:1 Plut (41.), 2:1 Marijanović (65.), 2:2 Vicente (77.).

Luka Koper: Hasić, Blažič (od 46. Al. Struna), Guberac, Kovačević (od 60. Marijanović), Vasiljev, Grižonič, Marčeta, Brulc (od 83. Bunderla), Hadžić, Djukić, Osterc.

Hit Gorica: Rupnik, Galešić (od 85. Buzeti), Zarifović, Vicente (od 90. Stojanović), Kršić (od 82. Martinovič), Plut. N. Mevlja. M. Mevlja, Širok, A. Jogan, Vidić.

Rumeni kartoni: Hadžić, Al. Struna, Djukić.