Kris Jogan: ''V Velenje po pozitiven rezultat!''

Nova Gorica, 08.04.2011

Mladi napadalec se je vrnil na igrišče

Naslednja preizkušnja nogometaše Hita Gorice čaka v soboto ob 18. uri na stadionu Ob jezeru v Velenju. Uspeh na domači tekmi proti Triglavu je potrdil dobro delo ekipe, ki ima pred seboj številne izzive. Eden večjih je tudi gostovanje v Šaleški dolini. Ta so bila vselej težavna, tokrat pa so Velenjčani s štirimi zaporednimi zmagami v posebej dobri formi.

Pri belo-modrih zaradi kazni ne bo smel nastopiti osrednji branilec Nejc Mevlja.

Pred dvobojem smo o pričakovanjih povprašali mladega napadalca Krisa Jogana, ki se je na zadnji tekmi na igrišče vrnil po bolezni. ''Proti Triglavu smo odigrali zelo dobro tekmo. Posebej v prvem polčasu je žoga hitro potovala, kar nam je prineslo številne priložnosti. Na žalost nismo večkrat zadeli, ampak na koncu so najbolj pomembne tri točke. Tudi v soboto gremo na zmago. Zavedamo se, da so Velenjčani v zelo dobri formi. Dobili so zadnje štiri tekme, tako da pričakujemo zahtevno tekmo. Kljub temu bomo zaigrali pogumno, zadovoljen pa bom z vsakim pozitivnim rezultatom,'' je misli strnil 19 letni igralec.

Še v lanski sezoni je igral med mladinci, letos pa se je prvič preizkusil v članski konkurenci, kjer je jeseni dosegel štiri zadetke. ''V moji karieri je bil ta preskok največji doslej. Nekaj časa sem potreboval, da sem se privadil igranja med člani. Neposredni dvoboji so trši, igra je bolj hitra,'' je povedal Kris, ki si po bolezni hitro nabira potrebnih moči. ''Konkurenca v napadu je precej huda, zato sem bom moral še kako potruditi, da si izborim mesto v prvi postavi. Želim si, da bi čimveč nastopal, a vem, da me čaka še veliko dela.''

Hit Gorica bo po gostovanju v Velenju še dvakrat nastopila na gostujočem igrišču. Sledita namreč tekmi v Lendavi ter v Ljubljani proti Olimpiji. Naslednje domače srečanje bo na sporedu predvidoma 30. aprila, ko v Športni park prihaja Maribor.