Trenerjeva ocena zmage nad Rudarjem

Nova Gorica, 10.04.2011

 

Po drugi gostujoči zmagi belo-modrih to pomlad je posebej za nd-gorica.com analizo tekme podal trener moštva David Peršič.

''Seveda smo z zmago nad Rudarjem tako jaz kot celotna ekipa zelo zadovoljni. Dobro delo na treningih se vrača tudi z rezultati. Že ves čas ponavljam, da je ekipo in igro potrebno graditi postopno. Bližnjic v nogometu ni. Moštvo potrebuje čas, z zmagami pa je vse skupaj lažje. Fantje dobivajo potrditev svojega dela,'' je uvodoma poudaril Peršič.

''Tekma je v prvem polčasu potekala med obema kazenskima prostoroma. Tako Rudar kot mi smo odigrali zelo odgovorno, disciplinirano. V drugem delu pa je igra postajala vse bolj dinamična. Že v prvih minutah bi lahko povedli, saj smo imeli lepo priložnost. To je imel tudi Rudar, a je Vasja Simčič dobro posredoval. Veseli me, da smo takoj odgovorili in zelo dobro izpeljali akcijo, iz katere smo povedli. Ta zmaga nam res veliko pomeni, saj smo premagali Velenjčane, ki so pred tem slavili štirikrat zapored. Pridobivamo tudi na samozavesti. Sedaj nas čakata še dve gostovanji, ki bosta prav tako zahtevni. Moramo se dobro pripraviti tako na Nafto kot na Olimpijo in iztržiti pozitiven rezultat,'' zaključuje trener Hita Gorice.

Strokovno vodstvo belo-modrih bo lahko na naslednji tekmi računalo tudi na povratnika v ekipo po prestani kazni, branilca Nejca Mevljo ter napadalca Williama Franklina Vicenteja.

ND Gorica – vse pravice pridržane!