Statistika derbijev

Nova Gorica, 27.04.2011

Novogoričani v soboto lovijo 23. zmago.

V soboto ob 20. uri se bosta v Športnem parku pomerila Hit Gorica in Maribor. To bo že 65. primorsko-štajerski derbi, ki ga že od prvega prvenstva samostojne Slovenije v letih 1991/92 spremljamo vsako sezono.

Na dosedanjih 64. tekmah so z 32 zmagami uspešnejši vijolični. Novogoričani so doslej dobili 22 tekem, deset pa se jih je končalo brez zmagovalca.

V Športnem parku je Hit Gorica na 30. tekmah zabeležila 15 zmag. Šestkrat sta se moštvi razšli brez zmagovalca, medtem ko je devet tekem pripadlo Mariborčanom.

V letošnjem prvenstvu je prvo tekmo julija v Ljudskem vrtu dobil Maribor s 3:1. Štajerci so bili z 2:0 boljši tudi jeseni v Športnem parku, pred dvema mesecema pa je Hit Gorica s prenovljeno spomladansko ekipo presenetljivo slavila v Ljudskem vrtu. Strelca za prestižno zmago sta bila Danjel Rakušček ter William Franklin Vicente. Odlično je branil Vasja Simčič, kapetan Admir Kršič pa je zatresel prečnik.

Belo-modri so tako Mariborčanom prizadejali letošnji sploh prvi poraz. Odtlej sta obe ekipi prikazali precej dobro formo. Novogoričani so na zadnjih petih tekmah trikrat zmagali, nazadnje pa so na Stožicah z 0:1 klonili proti Olimpiji.

Igra belo-modrih je spomladi dobila svojo prepoznavno obliko. Možnosti za napredovanje je kljub temu še precej, vsi skupaj pa upamo, da bodo nogometaši Hita Gorice na derbiju z Mariborčani prikazali še eno zelo dobro predstavo.