Minimalen poraz v Kranju

Nova Gorica, 21.05.2011

Triglav je zmagal z 1:0. V nedeljo doma za končno peto mesto.

Igralci Hita Gorice so v tekmi 35. kroga Prve lige klonili v Kranju z 0:1. Edini zadetek so domači dosegli v 53. minuti, ko je zadel Ajdin Redžić.

S klopi je belo-modre vodil Florjan Debenjak, ki je poleg standardnim igralcem od prve minute priložnost ponudil tudi vratarju Anžetu Rupniku ter zveznemu igralcu Nemanji Vidiću. V drugem delu je po dolgem času na igrišče stopil tudi Amedej Vetrih.

Kot je znano, so Novogoričani zaigrali brez kaznovanih Vasje Simčiča in Mihe Mevlje ter poškodovanega Matijo Široka.

V prvem polčasu so bili podjetnejši domači. Pripravili so si nekaj priložnosti, toda obramba belo-modrih se ni pustila presenetiti. Igra Novogoričanov ni bila takšna kot na prejšnjih treh tekmah. Igrali so precej v krču.

Domači so imeli najlepšo priložnosti prvega dela v 30. minuti, ko je nevarno poizkušal Dejan Burgar. 

Triglav je boljše začel tudi drugi polčas. Do odločilne akcije na tekmi je prišlo v 53. minuti. Po kotu domačih je novogoriški vratar Anže Rupnik sprva žogo odbil, a le do Redžića, ki je zadel za zmago.

Po prejetem golu so se nekoliko bolj pogumno postavili tudi gostje. Sprva je poizkusil Goran Galešić, kasneje se je nekajkrat dobro znašel Kris Jogan, ki je v 63. minuti zamenjal prav Galešića. Toda kljub nekaterim poizkusom belo-modri niso uspeli premagati domačega vratarja.

Hit Gorica ima tako pred zadnjim obračunom v letošnji sezoni še dve točki prednosti pred velenjskim Rudarjem. Ta je doma s 4:0 premagal Nafto. O končnem petem mestu bo tako odločala zadnja tekma v Športnem parku prav med neposrednima tekmecema.

Ne pozabite, v nedeljo ob 17. uri se nam v Športnem parku obeta zaključek Prve lige 2010/11. Tudi s presenečenjem za vse gledalce!

TRIGLAV - HIT GORICA 1:0 (0:0)

Kranj, strelec: 1:0 Redžić 53.

Triglav Gorenjska: Pelko, Smolej, Brajič, Krcić (od 87. Pirc), Dolžan, Redžić, Burgar (od 71. Romič), Jelar, Najdenov, Stojnić, Ovčina.

Hit Gorica: Rupnik, Zarifović, Vicente, Buzeti, Plut, Mevlja, Arčon (od 75. Stojanovič), A. Jogan, Vidić (od 85. Vetrih), Galešić (od 63. K. Jogan), Rakušček.