Po vodstvu nesrečen poraz v končnici

Nova Gorica, 17.07.2011

Prvi gol v novi sezoni je dosegel Aris Zarifović.

Uvodni nastop Prve lige 2011/2012 je postregel z razburljivimi dogodki in zmago Maribora nad Hitom Gorico z 2:1 (0:0).

Novogoričani so dvoboj pričeli pretežno v postavi, ki je bila v ospredju že v spomladanskem delu lanske sezone. Na sredini je zaigral tudi povratnik Nebojša Kovačević.

V prvem delu smo spremljali šahovsko partijo med obema kazenskima prostoroma. Izrazitih priložnosti ni bilo. Za domače je poizkusil Da Silva, medtem ko sta pri Hitu Gorici svoja udarca sprožila Sandi Arčon ter Goran Galešić.

Po tekmi brez golov v prvem delu, je nadaljevanje ponudilo veliko bolj dinamično predstavo. Velikonja je imel za Maribor priložnost že v uvodu, prvi ključni trenutek pa se je zgodil v 62. minuti, ko so Novogoričani ostali brez branilca Nejca Mevlje, ki je prejel drugi rumeni karton.

Le šest minut pozneje so belo-modri povedli. Iz kota je podal Goran Galešić, v skoku pa je za 0:1 zabil branilec Aris Zarifović.

Vodstvo gostov je trajalo do 80. minute. Takrat je za Maribor izenačil Etien Velikonja, ki je zadel po podaji s kota. Le tri minute zatem pa zelo dvomljiva odločitev glavnega sodnika, ki je odločilno vplivala na končni rezultat. Sodnik je namreč dvoboj domačega napadalca Roberta Beriča in gostujočega branilca Alena Jogana v gostujočem kazenskem prostoru označil za prekršek. Televizijski posnetek pa razkriva, da dotika sploh ni bilo oz. je bil ta zelo blag. Iz enajstmetrovke je zmago domačim priigral Dejan Mezga.

Ob koncu sta pri Hitu Gorici priložnost dobila napadalca Dino Martinovič in Kris Jogan, a se izid ni spremenil.

Kljub nesrečnemu porazu, so belo-modri prikazali solidno igro. Priložnost za zmago imajo že v soboto na domači tekmi proti Muri.


Maribor : Hit Gorica 2:1 (0:0)

Stadion Ljudski vrt, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Lunežnik (Zgornja Ložnica) in Robert Vukan (Apače).

Strelci: 0:1 Zarifović (68.), 1:1 Velikonja (80.), 2:1 Mezga (83./11-m.).

Maribor: Pridigar, Milec, Vidović, Arghus, Trajkovski, Mezga (od 90. Filipović), Mertelj (od 66. Volaš), Cvijanović, Da Silva (od 60. Jelić), Berić, Velikonja.

Hit Gorica: Simčič, Buzeti, N. Mevlja, Zarifović, A. Jogan, M. Mevlja, Kovačević, Arčon (od 67. Gregorič), Galešić (od 90. Martinović), Plut (od 88. K. Jogan), Vicente.

Rumeni kartoni: Mertelj, Arghus, Jelić; N. Mevlja, M. Mevlja, Plut, Galešić.

Rdeč karton: N. Mevlja (64., drugi rumeni).