M. Mevlja: ''V Stožice po pozitiven rezultat.''

Nova Gorica, 30.07.2011

Novogoričani v nedeljo ob 20.00 gostujejo v Ljubljani.

Tretjo tekmo letošnje sezone bodo nogometaši Hita Gorice odigrali v ljubljanskih Stožicah. Nasprotnik belo-modrih je domača Olimpija Ljubljana, ki je v četrtek uspešno prestala evropsko tekmo proti ekipi Austria iz Dunaja (1:1).

Novogoričani se na dvoboj v prestolnici pripravljajo v ustaljenem ritmu. V sredo so visoko s 6:0 na prijateljskem obračunu odpravili Ankaran. V moštvo se vrača na prejšnji tekmi kaznovani branilec Nejc Mevlja, drugih sprememb pa ne gre pričakovati.

Pred srečanjem je posebej za nd-gorica.com svoje misli strnil zvezni igralec, tudi član mlade reprezentance Slovenije, Miha Mevlja: ''Pričakujemo povsem drugačno tekmo, kot smo jo imeli v prejšnjem krogu doma proti Muri. Takrat naša igra ni mogla priti do izraza, saj so gostje večji del tekme igrali zelo zaprto. V Ljubljani bo drugače. Olimpija je dobra ekipa, kar je dokazala tudi z evropskimi tekmami. Igrajo odprt nogomet, kakršnega želimo prikazati tudi mi. V tekmo gremo stoodstotno zbrani in odločeni, da iztržimo pozitiven rezultat. Verjamem, da je naša ekipa tega sposobna.''

Hit Gorica v dveh poizkusih v Stožicah še ni zmagala. Lani je zabeležila en neodločen rezultat in en poraz. Čas je torej za prvo zmago.

Ob tem naj dodamo, da sta delegirani tudi tekmi 4. in 5. kroga Prve lige:
- 4. krog, sobota 6.8. ob 20.00, Športni park, Hit Gorica : CM Celje
- 5. krog, sobota 13.8. ob 20.00, ŠRC Bonifika, Luka Koper : Hit Gorica