Hit Gorica je za prvo letošnjo zmago premagala Celjane z 2:0

Nova Gorica, 06.08.2011

Zadetka sta dosegla Vito Plut in Dejan Žigon.

Novogoriški nogometaši so v četrtem letošnjem nastopu zabeležili prvo zmago. Pred domačim občinstvom so z 2:0 premagali CM Celje in se prebili na sredino prvenstvene lestvice.

Temelj tokratnega uspeha so belo-modri postavili v prvem polčasu. Že v 8. minuti je Goran Galešić s podajo v sredini našel Vita Pluta, ki je sredinemu prijateljskemu hat-tricku dodal še prvenstveni zadetek.

Sledila je bolj umirjena igra, v 24. minuti pa je po neodločnosti gostujoče obrambe drugič mrežo Celjanov zatresel Dejan Žigon, ki je tokrat dobil priložnost od prve minute.

Do konca polčasa je nevarno zapretil še William Franklin Vicente, ki je bil le za nekaj centimetrov oddaljen do cilja. Belo-modri so se na odmor tako podali z dvojno prednostjo.

V nadaljevanju sprva dva poizkusa Celjanov, nakar je odlično meril Goran Galešić. Gostujoči vratar se je izkazal s posredovanjem. Sledili so še streli Dejana Žigona, Krisa Jogana ter Sandija Arčona (oba sta priložnost za nastop dobila v drugem polčasu), a vsi brez uspeha.

Ob koncu povsem zaslužena zmaga belo-modrih, ki jih po domačem uspehu sedaj čakata dve gostovanji. Najprej v Kopru, zatem še v Domžalah. Naslednji nastop v Športnem parku bodo Novogoričani imeli v soboto 27. avgusta ob 20. uri proti Nafti.

 

Hit Gorica : CM Celje 2:0 (2:0)

Športni park, sodniki: Glažar (Hajdina), Bezjak (Gorišnica) in Kresnik (Radlje ob Dravi).

Strelca: 1:0 Plut (8.), 2:0 Žigon (25.).

Hit Gorica: Simčič, Buzeti, Gregorič, N. Mevlja, A. Jogan, M. Mevlja, Kovačević, Galešić, Vicente (od 70. K. Jogan), Plut (od 90. Širok), Žigon (od 77. Arčon).

CM Celje: Kotnik, Akakpo, Krajcer, Popović (od 65. Marijan), Bezjak (od 72. Đaković), Močivnik, Radulović, Pavlović, Gobec, Vidmajer (od 46. Firer), Medved.

Rumeni kartoni: K. Jogan, Žigon; Pavlović, Radulović.