Sijajno! Hit Gorica zmagala tudi v Domžalah!

Nova Gorica, 20.08.2011

Vse zadetke so belo-modri dosegli v drugem polčasu.

Odlično! Hit Gorica je v Domžalah zabeležila tretjo zaporedno prvenstveno zmago. Belo-modri so bili boljši tekmec, vse tri zadetke pa dosegli v zadnjem delu dvoboja. 

Srečanje so boljše začeli domači in z dvema neposrednima streloma nevarno zapretili. Toda novogoriška obramba na čelu z vratarjem Vasjo Simčičem se ni pustila pretentati.

Belo-modri so svoj prvi nevaren napad izpeljali v 10. minuti, ko je William Franklin Vicente lepo našel Dejana Žigona, njegov strel s čistega položaja pa je domači vratar Nejc Vidmar ubranil. Prav slednji je bil osrednja figura prvega dela prvega polčasa, saj je še enkrat odlično posredoval pred Žigonom ter zatem še pred Vicentejem, ki se je znašel z njim iz oči v oči.

V 14. minuti so domači ostali z desetimi možmi. Zaradi prekrška v vlogi zadnjega igralca je rdeči karton prejel Luka Elsner. Novogoričani so odgovorili z aktivno igro in nekaterimi dobrimi kombinacijami, do zaključnega strela pa so prišli le stežka. Poleg že navedenega poizkusa Vicenteja velja omenili še dva strela Gorana Galešića, a brez uspeha.

Na sredini igre v prvem delu je po kotu z leve strani vrhnji del prečnika zatresel Alen Jogan, ob koncu polčasa pa je po izjemni kombinaciji Galešića in Vicenteja do strela prišel Vito Plut in s petko meril mimo vrat. 

Belo-modri so v drugi del krenili zelo odločno. Plut je imel že v 1. minuti imenitno priložnost, njegov strel pa je končal nad prečko. Tudi domači so si v uvodu nadaljevanja pripravili dva nevarna strela.

Napadi belo-modrih so se vrstili predvsem po desni strani, večkrat pa so bili premalo konkretni. A le do zaključka tekme, ko so udarili kar trikrat. 

V 71. minuti se je v domačem kazenskem prostoru pripetila sporna situacija, ko je Damir Pekič z roko žogo preusmeril proti svojemu vratarju, sodnik pa ni zapiskal enajstmetrovke.

Le tri minute pozneje so Novogoričani končno povedli. Po skrajšanem kotu z desne strani je Aris Zarifović prehitel vse, odlično skočil ter premagal domačega vratarja. To je že letošnji drugi gol tega branilca. 

Zadetek je spodbudil belo-modre, da so le pet minut zatem podvojili prednost. Izvrstno je po desni strani prodrl Franklin Vicente in nesebično podal v sredino prostemu Vitu Plutu, ki je dosegel že četrti letošnji zadetek.

Tekma se je zatem povsem umirila. Pri Novogoričanih sta priložnost dobila tudi Sandi Arčon in Dalibor Stojanović.

Končni izid tekme je po uspešno izvedenem strelu z bele točke postavil Goran Galešić. Franklin Vicente, eden najboljših na igrišču, je v zadnjih sekundah dvoboja prodrl v domači kazenski prostor, kjer ga je domači vratar ostro podrl in bil izključen, Galešić pa je iz 11 metrov zadel za 3:0.

To je že tretja zaporedna zmaga Hita Gorice, z neverjetno razliko v zadetkih 9:0! Uspešne predstave se torej nadaljujejo. A časa za slavje ni, saj belo-modre že v sredo čaka prvenstveni obračun v Hotizi v Prekmurju. Srečno, plavi!  

 

DOMŽALE - HIT GORICA 0:3 (0:0)

Strelci: Zarifović 74., Plut 79., Galešić 93./11-m

Rdeča kartona: Elsner 13., Vidmar 91./oba Domžale

Domžale: Vidmar, Diallo, Teinović, Horvat, Pekić, Zadnikar (18./Hanžič), Zatkovič, Drevenšek, Krcić (68./Smukavec), Balkovec (72./Kavčič), Elsner.

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Kovačević, Vicente, Galešić, Buzeti, Plut (79./Stojanović), N. Mevlja, M. Mevlja, A. Jogan, Žigon (68./Arčon).