Belo-modri tokrat oddali točke

Nova Gorica, 22.10.2011

Naslednja tekma že v torek za polfinale HPS

Srečanje 15. kroga se je v Športnem parku zaključilo z zmago Domžal s 3:0.

Novogoričani so tokrat zaigrali brez kaznovanih Nejca Mevlje ter Williama Franklina Vicenteja. V obrambi je tako zaigral Miha Gregorič, v konici napada pa Sandi Arčon.

Prvo priložnost si je že v 2. minuti pripravil Dejan Žigon, njegov poskus z leve strani pa je domžalski vratar ujel. Ekipi sta se v precej hladnem vremenu kmalu ogreli, tako da smo spremljali dinamično predstavo med obema kazenskima prostoroma. Kljub temu je bilo zaključnih strelov le za vzorec.

Varovanci Mirana Srebrniča so akcije peljali po bokih, poizkušali so tudi z visokimi globinskimi žogami. V 24. minuti se je po prodoru za strel z 18 metrov odločil Goran Galešić, gostujoči vratar pa je žogo s težavo odbil v kot.

Prvo pravo priložnost za Domžale je v 32. minuti zastreljal Tadej Apatič, ki je z leve strani za las zgrešil. Podobno se je končala akcija Vita Pluta, ki je po hitrem protinapadu z desne strani zadel zunanjo stran male mrežice domžalskih vrat.

Gostje so do prednosti prišli v 44. minuti. Damir Pekič je z glavo streljal na daljšo vratnico, od katere se je žoga le za nekaj centimetrov odbila v gol, vratar Vasja Simčič pa jo je izbil. Glavni sodnik Damir Skomina je po krajšem premisleku zadetek priznal.   

Pričakovane ofenzive domačih nogometašev v drugem polčasu ni bilo. Igralci obeh moštev so ponudili enakovredno predstavo.

Novogoričani so si prvo priložnost v nadaljevanju priigrali v 60. minuti, ko je strel Gorana Galešića s prostega udarca le za malenkost zgrešil cilj. Zatem je bil nevaren še Vito Plut, ki je v 77. minuti z bližine z vole udarcem streljal precej po sredini vrat.

Pri belo-modrih sta v drugem polčasu napad okrepila Dino Martinović ter Kris Jogan, priložnost pa je dobil tudi zvezni igralec Amedej Vetrih.

Domžalčani so drugi zadetek dosegli v 83. minuti. Branilec Hita Gorice Miha Gregorič je pred domačimi vrati izgubil dvoboj z Lucasom Horvatom, ki je drugič premagal Vasjo Simčiča.

Končni rezultat je v sodnikovem dodatku postavil Dejan Gerič po predložku z leve strani.
  
Belo-modri tokrat niso navdušili, a časa za objokovanje ni. Že v torek nas v Športnem parku ob 18. uri čaka povratna tekma četrtfinala pokalnega tekmovanja, ko bodo Novogoričani lovili prednost Rudarja z 2:1.

Hit Gorica : Domžale 0:3 (0:1)
Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Kmetec (Orehova vas) in Povšnar (Zagorje ob Savi).

Strelci: 0:1 Pekič (43.), 0:2 Horvat (84.), 0:3 Gerič (90.).

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Gregorič, Kovačević, Galešić, Plut, M. Mevlja (od 83. Vetrih), Arčon (od 66. Martinović), Širok, A. Jogan, Žigon (od 56. K. Jogan).

Domžale: Vidmar, Teinović, Brezovački, Horvat, Pekič, Zec (od 16. Grbić), Zatkovič, Krcić (od 89. Gerić), Korun, Elsner, Apatič.

Rumeni kartoni: Plut, M. Mevlja; Grbić, Korun, Krcić.