Poraz proti Istri

Nova Gorica, 04.02.2012

Edini gol za Hit Gorico je dosegel Kris Jogan

V zelo hladnem in vetrovnem vremenu so nogometaši Hita Gorice na prijateljski tekmi v Rovinju izgubili proti ekipi Istra 1961 iz Pulja z 1:4 (0:0).

Novogoričani so po nerazumljivi odločitvi glavnega sodnika že v 15. minuti ostali brez napadalca Vita Pluta. Ta je iz neznanega razloga prejel rdeči karton in zapustil igro. Vse do konca srečanja so tako imeli Istrani številčno prednost.

Kljub temu so belo-modri v prvem polčasu nudili dober odpor. Igra je bila enakovredna. Sprva so lepo priložnost imeli rumeno-zeleni, toda vratar Darko Brljak je odlično reagiral. Tik pred odhodom na odmor je imel žogo za vodstvo Sandi Arčon, ki pa se ni proslavil.

V nadaljevanju premoč Istre. Prvi zadetek so Hrvati dosegli v uvodnih minutah po grobi napaki novogoriške obrambe. Do dvojne prednosti so prišli po podarjeni enajstmetrovki. Istra je nato povedla s 3:0, nakar je v 81. minuti tekme za belo-modre zadel Kris Jogan. Istra je do konca dosegla še četrti gol.

Kljub porazu so Novogoričani pokazali pravi pristop. Igro in razplet tekme je v dobršni meri krojil sodnik, kar je za prijateljske tekme zelo nenavadno. Brez razloga je namreč že po četrt ure izključil Pluta, v drugem delu pa neupravičeno pokazal na belo točko za Istro. Ta je sicer v drugem polčasu dodobra izkoristila številčno prednost in tekmo zasluženo dobila.

Odprava ND Gorica je s tekmo zaključila bivanje v Istri, v ponedeljek pa igralci nadaljujejo priprave na spomladanski del prvenstva.

Hit Gorica : Istra 1961 1:4 (0:0)

Strelec za Gorico: Kris Jogan 81.  

Postava Hita Gorice: Brljak, Širok, Gregorič, Mijatović, Vetrih, Ndiaye, Martinović, Celcer, Arčon, Plut, Vicente.
 
Igrali so še: Štrukelj, Zarifović, Stojanović, Popović, Kovačević, Jogan A., Žigon, Jogan K.