''Smo razvajeni. Vsak bi rad z avtom do vhoda na stadion in imel vse zastonj.''

Nova Gorica, 03.03.2012

V petek se je sestal občni zbor Nogometnega društva Gorica

Nogometno društvo Gorica je v petek 2. marca zasedalo na občnem zboru. Člani so izglasovali spremembe k statutu društva, ki je tako usklajen z zadnjo spremembo zakona o društvih.

Člani so sprejeli tudi poročila izvršnega odbora društva, nadzornega odbora ter disciplinske komisije.

Ob javni razpravi pri posameznih točkah dnevnega reda so prisotni sprejeli tudi smernice bodočega razvoja in delovanja društva.

Predsednik izvršnega odbora ND Gorica in s tem tudi predsednik društva Robert Vrtovec je orisal delovanje in poslovanje društva od izvolitve sedanjega vodstva februarja 2010 do danes.

''V dveh letih nam je uspela sanacija kluba. To smo dosegli s prodajo igralcev, bistveno povečanimi aktivnostmi na področju marketinga in s trdim delom ter pripravljenostjo tako uprave kot strokovnega štaba in igralcev. Kljub uspešni sanaciji, smo se ponovno znašli na takorekoč mrtvi točki. Okolje, regija nima interesa za podporo klubu. To je zelo žalostno in hkratni nenavadno. Vsi vemo, da je nogomet daleč najbolj popularen in množičen šport na svetu, tudi v Evropi. Vseeno pa se znova in znova borimo za preživetje,'' je povedal predsednik in nadaljeval:

''Sponzorskega denarja in donacij bo vedno manj. Smo v zelo težkem položaju. Vsako naslednje leto bo za preživetje kluba zelo pomembno. Kljub izrednemu trudu celotne uprave, moramo v naslednji sezoni znižati proračun za okrog 25 do 30 odstotkov. Ob takšnem trendu pa za sezono 2013/14 še za 10 do 15 odstotkov. To bo prineslo korenite spremembe, morda tudi polprofesionalizem ali amaterizem. Sam nikakor nisem pesimist, toda govorim kar sem doživel v dveh letih vodenja tega kluba in ker vem kakšni so trendi za nadaljnja leta.''

Vrtovec je pojasnil: ''Včasih se sprašujem, kakšen smisel ima vse skupaj. Vsi pričakujejo, da bomo nenehno držali korak z najboljšimi, se borili za vodilna mesta. Toda, kako naj postavljamo takšne cilje, če pa moramo vsem, trenerjem in igralcem, še nižati že tako nizke prihodke. Slovenija je pač nek fenomen. Iz naslova medijskih pravic klub prejme 10 tisoč evrov na leto. Po Evropi si klubi pokrijejo pol proračuna samo iz tega denarja. Športne loterije so povsod glavni sponzorji klubov, lig, samo pri nas je narobe svet. V športnih stavah se obrne ogromno denarja, nogomet in s tem klubi od tega nimamo nič. Če ne bo drastičnih sprememb, se nam vsem v Prvi ligi obetajo zelo zelo hudi časi.''

''Mi stremimo k temu, da iz tekme naredimo dogodek. Nikogar več ne zanima samo nogomet, ki ga imamo vsi na televiziji 24 ur na dan in tako že vrh glave. Tekma mora biti dogodek s spremljevalnimi aktivnostmi, ampak za to potrebujemo dobro infrastrukturo. Te žal v Novi Gorici nimamo. Upam, da bomo končno vzpostavili boljše sodelovanje z Mestno občino, ki ni dobro. ND Gorica je klub s tradicijo. To bi se morali zavedati vsi, celotno okolje. Ljudje smo postali tako razvajeni, da bi z avtom vsak rad prišel pred vrata stadiona, če pa kdo koga pozna bi takoj rad imel zastonj karto. To tako ne gre! Ko nekdo kupi karto za 8 evrov se mora zavedati, da s tem pomaga klubu, ki v tem okolju nekaj pomeni. Ljudje pa namesto tega samo gledajo, kje bodo dobili kaj zastonj,'' je zaključil predsednik, ki dodaja, da kljub težkim razmeram in neodzivnosti lokalnega okolja izvršni odbor ne bo vrgel puške v koruzo.

Pred sedanjo upravo sta še dve leti mandata.