Primorski derbi brez zadetkov

Nova Gorica, 10.03.2012

Hit Gorica s precej spremenjeno postavo

V drugem pomladnem nastopu je Hit Gorica brez zadetkov remizirala v gosteh pri Luki Kopru.

Belo-modri so zaradi poškodb in kazni pričeli v precej spremenjeni postavi. Na vratih je bil Darko Brljak, v zvezni vrsti sta zaigrala Andrej Komac in Welle Ndiaye, v napadu pa je namesto poškodovanega Franklina Vicenteja nastopil Kris Jogan.

V prvem delu igre so več žogo v svojih nogah imeli domači, ki so z nekaterimi akcijami ogrozili vrata Novogoričanov. Vratar Darko Brljak je bil vselej na mestu.

Belo-modri so prikazali precej boljši pristop kot na prvi tekmi. V igri so pobudo prevzeli v drugem delu prvega polčasa. Z razdalje sta poskušala Rok Buzeti in Goran Galešić, oba strela pa je uspešno ukrotil domači vratar.

Kombinatorika je delovala zelo solidno, manjkala je le natančna zadnja podaja za pripravo čiste priložnosti.

V nadaljevanju nekoliko manj dopadljivih akcij. Najlepši strel je v 50. minuti uspel Goranu Galešiću, domači vratar Hasić pa je žogo odbil v kot.

Moštvi sta prikazali precej taktično partijo, ki v 90 minutah ni prinesla zadetka.

Hit Gorica bo v naslednjem krogu gostovala v Domžalah.

Luka Koper : Hit Gorica 0:0

Luka Koper: Hasić, Blažič, Handanagić, Guberac, Linić (78./Žibert), Aganović (83./Brečević), Marčeta, Hadžić, Đukić, Bubanja (63./Pučko), Osterc.

Hit Gorica: Brljak, Komac, Zarifović, Galešić (90./Žigon), Buzeti, Plut, Arčon, Ndiaye, A. Jogan, K. Jogan (70./Martinović), Gregorič.

Sodnik: Darko Čeferin (Kranj)