Za konec pred domačim občinstvom visoka zmaga

Nova Gorica, 17.05.2012

Vito Plut zadel dvakrat, po enkrat pa Miha Mevlja in Goran Galešić

Hit Gorica je z visoko zmago nad Rudarjem zaključila z nastopi pred domačimi gledalci v letošnji sezoni. Belo-modri so zmagali s 4:1, dvakrat je zadel Vito Plut.

Prvi so zapretili domači. Poskusil je Sandi Arčon. Gostje so odgovorili po četrt ure igre, a tudi tokrat brez uspeha. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma, moštvi nista veliko tvegali.

Novogoričani so več pokazali v zaključnem delu prvega polčasa. V 34. minuti je Rok Buzeti podal do Sandija Arčona, ki je dobro streljal, a je gostujoči vratar strel odbil. Takoj zatem je sprožil tudi Dino Martinović.

Domači so do prednosti prišli v 41. minuti. Vito Plut je lepo sprejel dolgo podajo in po preigravanju zadel za 1:0. Toda vodstvo je bilo kratkotrajno. Gostje so izenačili še pred koncem prvega polčasa. Uspešen je bil Leon Črnčič.

V nadaljevanju končno prava učinkovita igra Hita Gorice. Po desetih minutah se je z razdalje za strel odločil Miha Mevlja in zadel spodnji kot gostujočega gola.

Pri belo-modrih so zaigrali tudi Goran Galešić, Dejan Žigon in Amedej Vetrih. Domači so imeli več od igre, plod premoči pa je bil tretji zadetek. Rok Buzeti je lepo asistiral Vito Plutu, ki je bil znova uspešnejši od gostujočega vratarja. To je bil že 17. zadetek Pluta letos.

Deset minut pred koncem je Sandi Arčon sam krenil proti vratom Rudarja, branilec Stojnić ga je podrl in si prislužil izključitev. Iz prostega udarca je za svoj deseti letošnji gol zadel Goran Galešić.

Prav Galešić je moral zaradi poškodbe predčasno z igrišča. Do konca tekme beležimo še dva strela Rudarja in poskus Dejana Žigona. Ostalo je pri visoki zmagi Hita Gorice.

Zadnja tekma belo-modre čaka v nedeljo v Kranju.

Ob tem naj dodamo, da je bil za najboljšega igralca pomadi s strani gledalcev v vrstah Hita Gorice izbran Miha Gregorič. Prejel je 56% vseh glasov. Pogovor z njim bomo na nd-gorica.com objavili v prihodnjem tednu.

Hit Gorica : Rudar Velenje 4:1 (1:1)

Športni park, sodniki: Mertik (Odranci), Vukan (Apače) in Klančnik (Slovenj Gradec).

Strelci: 1:0 Plut (42.), 1:1 Črnčič (45.), 2:1 M. Mevlja (55.), 3:1 Plut (73.), 4:1 Galešić (81.).

Hit Gorica: Brljak, Zarifović, Buzeti, Plut, Martinović (od 57. Galešić), M. Mevlja, Arčon, Ndiaye (od 66. Vetrih), K. Jogan (od 58. Žigon), Celcer, Gregorič.

Rudar: Fink, Jeseničnik, Trifković (od 76. Krefl), Majcen, Črnčič, Podlogar (od 75. Bizjak), Žinko, Klinar, Jelečević (od 64. Tolimir), Dedič, Stojnić.

Rumeni kartoni: /.
Rdeč karton: Stojnić (81.).