Do 65. minute je šlo, potem ne več

Nova Gorica, 17.11.2012

Gorica izgubila z Mariborom. Za belo-modre je zadel Matija Širok.

Nogometaši Gorice so v predzadnji domači tekmi letos izgubili z Mariborom z 1:6. Do 65. minute je bil izid izenačen, nato pa so državni prvaki v treh minutah dosegli tri gole in odločili zmagovalca. 

Uvod je minil v precej šibkem ritmu, pobudo pa so imeli gostje. Ti so povedli v 12. minuti, ko je vnovič proti Gorici zadel njen bivši igralec Goran Cvijanovič. Sledil je odgovor belo-modrih s strelom Dejana Žigona, nakar je vratar Vasja Simčič uspešno ustavil dva poskusa Mariborčanov. Medtem je za Gorico poskusil tudi Welle Ndiaye.   

Do izenačenja je Gorica prišla v 42. minuti tekme, ko je Matija Širok lepo preigral mariborskega branilca in z izjemnim udarcem premagal gostujočega vratarja Jasmina Handanovića.   

Tudi v drugem polčasu sprva nismo spremljali preveč aktivne tekme. Dejan Žigon je streljal drugič danes, a brez uspeha. Toda Štajerci so zmagovalca odločili s tremi goli v treh minutah. Najprej je v 65. minuti za 2:1 zadel Agim Ibraimi. Z dvema nenadnima goloma mu je sledil Marcos Tavares. Zmagovalec je bil odločen.   

V končnici tekme sta Ibraimi in Tavares dosegla še vsak po en gol. Pri domačih je zadnji s strelom poskusil Kris Jogan, ki se je v drugem polčasu vrnil v ekipo po poškodbi.   

Gorico do konca sezone čakata še dva dvoboja – v soboto doma z Muro in čez dva tedna tekma z Olimpijo.   

Gorica : Maribor 1:6 (1:1)  

Športni park, sodniki: Bukovec (Lendava), Gabor (Martjanci) in Smej (Fokovci).  

Strelci: 0:1 Cvijanović (12.), 1:1 Širok (42.), 1:2 Ibraimi (65.), 1:3 Tavares (66.), 1:4 Tavares (68.), 1:5 Ibraimi (84), 1:6 Tavares (89.).  

Gorica: Simčič, Širok, Kadrija, A. Jogan, Celcer, Vetrih, Mevlja (od 72. Praprotnik), Mbida Bindzi (od 82. Pavič), Ndiaye, Žigon, Bremec (od 55. K. Jogan).  

Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Potokar, Viler, Ibraimi, Cvijanović (od 79. Dodlek), Mertelj (od 61. Filipović), Mezga, Tavares, Ploj (od 59. Berić).  

Rumena kartona: Mezga, Mertelj.