Kratek oris iztekajočega se leta

Nova Gorica, 15.12.2012

Znanje imamo, potencial tudi!

Leto 2012 se hitro izteka. Bilo je pestro, zanimivo, razgibano. Člansko moštvo ND Gorica je maja svojo 21. zaporedno sezono v 1. državni nogometni ligi zaključilo na 5. mestu. Le nekaj dni pozneje so ljubitelje nogometa na Goriškem razveselili mladinci, ki so osvojili naslov državnih prvakov.
 
Ob težkih finančnih razmerah so bile poletne spremembe v članskem moštvu pričakovane. A z odhodom nekdanjih so prišli novi nogometaši. Željni dokazovanja. Dobršen del mladinske ekipe z državnim naslovom se je čez noč prelevil v članske igralce.

ND Gorica je z večino predstav v jesenskem delu sezone 2012/13 znova dokazala, da predstavlja Goriško okolje in s tem domača nogometna šola neusahljiv vir talentov. Tako se tudi leto 2012 izteka z optimizmom.

Sedmo jesensko mesto na lestvici Prve lige pomeni dobro odskočno desko za še boljše rezultate v letu 2013. Temu pa je potrebno dodati vnovične izjemne dosežke mladinske šole – kadeti so četrti, mladinska ekipa pa kar jesenski viceprvak!

Vsi uspehi so nastali po vodstvom domačih strokovnjakov. Znanje imamo, potencial tudi. 

In nenazadnje: Goriški nogomet po stari celini predstavlja že najmanj 13 igralcev, ki so svoje nogometno znanje sprva navdušujoče razkazovali v belo-modrem dresu. Mnogoteri izmed njih so stalni ali občasni reprezentanti Slovenije.

Srečno ND Gorica, srečno mladinska šola, srečno Goriški nogomet tudi v letu 2013!