Prva domača tekma: kdor ne da, dobi

Nova Gorica, 27.07.2013

Gorica nesrečno izgubila z Domžalami


Goriški nogometaši so v prvi domači tekmi v novi sezoni doživeli nesrečen poraz proti Domžalam. Vse pomembno se je pripetilo v zadnjih minutah tekme. Za belo-modre je zadetek zabil Welle Ndiaye.

Z eno spremembo v začetni postavi glede na gostovanje v Novem mestu (Saša A. Živca je nadomestil debitant Gianluca Lapadula) je Gorica krenila odločno. V prvem polčasu je bil znova najbolj aktiven Massimo Coda, ki pa iz lepih priložnosti ni uspel zadeti.

Streljal je v 13. minuti, v 26., 34. ter še nekaj trenutkov pred tem, ko je odlično poskusil z voleja po podaji Lapadule. Domžalski vratar je strel ubranil. Do odmora sta od daleč sprožila Amedej Vetrih in Floriano Vazno. Gostje so edinkrat v prvem polčasu streljali v 17. minuti, ko je domači vratar Alex Cordaz žogo ujel.

V nadaljevanju sprva izjemna priložnost za Gianluco Lapadulo, ki je z glavo streljal za las mimo vrat. Na zelenico v Prvi ligi je prvič stopil tudi mladi napadalec iz Paname Jorman Aguilar. Massimo Coda je ponovno preizkusil merilne naprave v 53. minuti, le nekaj trenutkov v zatem pa je odlično preigraval Daniele Bazoffia, a je streljal malenkost čez vrata.

Domžalčani so nevarno zapretili na sredini polčasa, ko so stresli zunanji del vratnice. Z dvojnim strelom je na drugi strani odgovoril Lapadula, zaradi poškodbe pa je igro zapustil Amedej Vetrih. Zamenjal ga je Robi Jakovljević.

Vse do 87. minute je bil rezultat 0:0, tedaj pa so Domžalčani iz druge priložnosti zadeli. Po odbiti žogi je bil uspešen Igor Banović.

Toda Gorica se ni predala v 91. minuti je visoko žogo izkoristil Welle Ndiaye in izenačil. Toda infarktna končnica je imela grenak epilog za domače. Iz zadnjega napada so gostje prišli do zmage, ki jim jo je prinesel Aleks Pihler.

Belo-modre sedaj čaka petkovo gostovanje pri Zavrču.

 

ND Gorica : Domžale 1:2 (0:0)

Stelci: Ndiaye 91.; Banović 87., Pihler 93.

Gorica: Alex Cordaz, Alen Jogan, Matija Širok, Uroš Celcer, Amedej Vetrih (od 80. Robi Jakovljevič), Tine Kavčič, Daniele Bazzoffia, Welle Ndiaye, Massimo Coda, Gianluca Lapadula, Floriano Vanzo (od 50. Jorman Aguilar). Trener: Luigi Apolloni

Domžale: Nejc Vidmar, Darko Zec, Nejc Skubic, Erik Janža, Denis Ljubović, Draško Božović, Igor Banović, Drago Gabrić (od 78. Aleks Pihler), Josh Parker, Miloš Mijić (od 60. Goran Vuk), Slobodan Vuk (od 59. Rudi Vancaš Požeg). Trener: Stevan Mojsilović