V soboto ob 20. uri derbi z Rudarjem

Nova Gorica, 09.08.2013

Vabljeni v Športni park! Podprimo belo-modre.

Pred nogometaši Gorice je peta tekma v letošnjem prvenstvu. V Športni park prihaja Rudar iz Velenja, ki je tekmovanje odlično začel. Tekma bo v soboto ob 20. uri.   

Dvoboj je zagotovo derbi 5. kroga. Novogoričani so tretji na lestvici z dvema zmagama in enim remijem, medtem ko Rudar zaseda drugo mesto. Na štirih tekmah so Velenjčani trikrat zmagali in enkrat izgubili.   

V gosteh so premagali Olimpijo (1:2) in Celje (1:0), doma pa Triglav (3:0). Izgubili so le z Mariborom z 0:3. Od šestih zadetkov moštva jih je kar štiri dosegel najnevarnejši napadalec in prvi strelec lige Mate Eterovič.  

Novogoričani so si z zmago v Zavrču povrnili samozavest, ki jo je načel nesrečen domači poraz z Domžalami. Učinkovitost še ni na želenem nivoju, se pa izboljšuje. Trener Luigi Appoloni zagovarja redno in temeljito delo. Igralci mu sledijo in dogovore uresničujejo tudi na igrišču.   

Po poškodbi se vrača Amedej Vetrih, kaznovanih igralcev pa ni. Zadnjo medsebojno tekmo so letošnjega maja dobili belo-modri s 3:2. Dva zadetka je dosegel Saša Aleksander Živec, ki bo eden od glavnih domačih adutov.   

Na dosedanjih 59. medsebojnih tekmah v Prvi ligi je Rudar vknjižil 22 zmag. Le eno manj so dočakali Novogoričani, 16 dvobojev se je zaključilo z remijem.   

 

IN MEMORIAM

Po dolgih letih zavzetega spremljanja goriškega nogometa bo tokratni obračun minil brez vselej nasmejanega športnega novinarja Denisa Turka, ki ga je kruta usoda iztrgala iz našega vsakdana. Naj počiva v miru.