Član ND Gorica Tine Kavčič v reprezentanci U-21

Nova Gorica, 12.08.2013

Ta teden dve reprezentančni tekmi

V tem tednu se nam obetata dve reprezentančni tekmi.

Slovenska članska reprezentanca se bo v Turkuju na Finskem v sredo 14. avgusta ob 18. uri na prijateljskem dvoboju pomerila z domačo izbrano vrsto. Mlada reprezentanca U-21 pa prav tako v sredo pričenja kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2015. Tekma z Estonijo bo v sredo 14. avgusta ob 20.00 v Velenju.

Selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič, tudi nekdanji igralec in trener Gorice, je med izbrance vpoklical aktualnega člana ND Gorica Tineta Kavčiča. Kavčič je 19 letni branilec, ki je doslej zelo dobro odigral vseh pet tekem za Gorico v letošnji sezoni Prve lige. V lanski sezoni je bil član mladinske ekipe, s katero je osvojil naslov državnih prvakov.  

Poleg njega je v reprezentanci tudi nekdanji člane belo-modrih Nejc Praprotnik, ki sedaj nastopa za italijanski klub Atalanta BC iz Bergama. 

V člansko izbrano vrsto pod vodstvom Srečka Katanca pa so vpoklicani naslednji nogometaši, ki so nekdaj brani barve ND Gorica: Tim Matavž (sedaj PSV Eindhoven, Niz), Bojan Jokič (Villareal CF, Špa), Valter Birsa (CFC Genoa, Ita) in Jasmin Kurtić (US Sassuolo, Ita).