Gorica uspešno čez Triglav

Nova Gorica, 21.09.2013

Trije goli v Športnem parku


Peta zmaga je v žepu. Gorica je doma pred bučnimi navijači na tribuni in ob glasni podpori navijaške skupine Terror boys s 3:1 premagala Triglav.

Domači so že v začetku imeli kar štiri lepe priložnosti. Dvakrat je z glavo za las mimo streljal Gianluca Lapadula, v lepih položajih se je znašel tudi Massimo Coda. Gorica je sicer zaradi zdravstvenih težav zaigrala brez Matije Široka, a v 12. minuti le prišla do vodstva. Po odbiti žogi po kotu gostov je Coda izjemno pospešil na svoji polovici, odlično sprožil diagonalno podajo do več deset metrov oddaljenega Lapadule, ki je preigral gostujočega branilca in zadel za 1:0. To je tretji gol Torinčana v Prvi ligi.

Lapadula in Coda sta se z akcijami izkazala tudi v 20. in 35. minuti, le nekaj trenutkov pozneje pa je imel izjemno priložnost sprva Saša A. Živec nato pa še Coda. Drugega zadetka do odhoda na odmor ni bilo.

V nadaljevanju sprva priložnost za Triglav, v 49. minuti pa odlična asistenca Ndiayeja, pred gostujočim golom pa sijajno zaustavljanje žoge s strani Gianvita Misurace, ki je z lobom premagal vratarja Triglava. Donedavni mladi italijanski reprezentant je dosegel gol na drugi tekmi zapored.

Manj kot deset minut pozneje so Kranjčani prišli do znižanja izida. Z glavo je z bližine zadel Luka Majcen. Sledila je precej dinamična igra z veliko teka, a malo izdelanimi streli. Moštvi sta druga drugo onemogočali pri dokončanju akcij.

Po nekaj živčnosti na zelenici je končni rezultat v sodnikovem dodatku postavil Massimo Coda. Po desni strani je izjemno potegnil Welle Ndiaye, ki je odlično zaposlil najboljšega letošnjega strelca Gorice, ki mu ni bilo težko zadeti.

Ob koncu so gledalci z bučnim aplavzom nagradili dobro igro belo-modrih. Gorico v sredo čaka nova, že tretja domača tekma zapored. V Športni park prihaja ekipa Krke.


ND Gorica : Triglav 3:1 (1:0)

Športni park, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Kokolj (Škofljica) in Povšnar (Zagorje ob Savi).

Strelci: 1:0 Lapadula (13.), 2:0 Misuraca (50.), 2:1 Majcen (63.), 3:1 Coda (90.).

Gorica: Cordaz, Coda, Lapadula, Ndiaye, Živec (od 67. Bazzoffia), Kavčič, Jogan, Vanin, Favalli (od 90. Enow), Berardocco (od 75. Addae), Misuraca.

Triglav: Pelko, Šturm (od 46. Šmit), Zolić, Diallo, Klemenčič, Nukić, Pokorn, Bukara (od 56. Redžić), Stojnić, Stjepanović, Majcen (od 82. Bubanja).

Rumeni kartoni: Misuraca, Vanin, Bazzoffia, Ndiaye, Cordaz; Šturm, Zolić, Nukić.