Šesti gol Massima Code ni bil dovolj

Nova Gorica, 25.09.2013

Presenetljiva zmaga Krke v Športnem parku

Po dveh zmagah je ND Gorica na domačem igrišču doživela hladen tuš. V Športnem parku je Krka presenetila z zmago z 2:1. Polčas se je zaključil brez zadetkov.

Pri Gorici je prvič od začetka zaigral kamerunski branilec Salomon Enow. Domači so začeli podjetno. Že v uvodu so vratarja gostov preizkusili Massimo Coda, Saša A. Živec ter Luca Berardocco. Žoga je bila večji del igre v posesti domačih nogometašev, ki so pletli mrežo okrog gostujočega moštva, a bili v zaključku akcij premalo konkretni.

V drugi polovici prvega dela sta streljala Alen Jogan ter Gianluca Lapadula, a tudi tokrat brez uspeha. Gostje so s čvrsto obrambo in zgoščeno postavitvijo zaustavljali domače napadalne kombinacije. Pred odhodom na odmor je svoje strelske naprave preizkusil še Welle Ndiaye, gostom pa je prvi udarec uspel v 44. minuti.

V nadaljevanju sprva strel z glavo Senegalca Ndiayeja, v 60. minuti pa končno vodstvo Gorice. Po podaji Enowa je ob drugi vratnici zadel Massimo Coda. To je že šesti prvenstvi zadetek tega igralca iz pokrajine Kampanija. Po vodilnem golu so Novogoričani nadaljevali z aktivno igro, plod katere sta bili priložnosti Gianvita Misurace in Luce Berrardocca.

Toda v 71. minuti je nepazljivost domače obrambe po prostem strelu izkoristil Krkin igralec Anže Košnik, ki je z bližine poslal žogo za hrbet domačega vratarja. Gorica je bila nekoliko v šoku, saj je dotlej vse niti igre imela v svojih rokah.

Za Krko je nato poskusil Damir Maroševič, pri domačih pa znova Massimo Coda. V 80. miniti je klop Novogoričanov moral zapustiti drugi trener Miran Srebrnič, ki je protestiral zaradi nedosojene enajstmetrovke nad napadalcem Gianluco Lapadulo. Kmalu zatem pa so gostje prišli do zmagovitega gola. Andrija Novosel je udaril z roba kazenskega prostora in zadel.

Tekma se je povsem razplamtela. Zaradi protestov je moral v 82. minuti iz igre domači kapetan Alen Jogan, napad pa je okrepil Litovec Tomas Danilevičius. Massimo Coda je imel do konca srečanja še dva strela, a do izenačenja na žalost ni prišlo. Statistika: streli 14:7, koti 8:3.

Novogoričani so zamudili lepo priložnost, da bi se še povzpeli na lestvici. A prvenstvo je še dolgo in nove preizkušnje kmalu sledijo. Srečno, fantje!

ND GORICA – NK KRKA 1:2 (0:0)


Strelci: Coda 61.; Košnik 70., Novosel 80.
RK: Jogan 83./Gorica

ND Gorica: Cordaz, Coda, Lapadula (80./Bazzoffia), Ndiaye (86./Danilievičius), Živec, Kavčič, Jogan, Enow, Vanin, Berardocco, Misuraca. Na klopi so bili še: Simčič, Vetrih, Celcer, Gigli, Bruno Vicente. 

Krka: Obradović, Marošević, Košnik (90./Kastrevec), Mojstrović, Ihbeisheh, Novosel (83./Lekić), Mbognou, Cvijanović, Medved (66./Volarič), Ivanković, Ranić.