Filippo Boniperti že v 6. minuti odločil zmagovalca

Nova Gorica, 23.04.2014

Nove tri točke za ND Gorico - trinajsta zmaga v sezoni

ND Gorica je še drugič v sezoni premagala Krko iz Novega mesta. Tako kot na prejšnjih srečanjih sta se tudi tokrat ekipi razšli s tesnim izidom. Tekmo je odločil Filippo Boniperti v 6. minuti dvoboja. To je bil drugi gol Torinčana v Prvi ligi.

Gorica je zaigrala z Mastrianijem in Codo v napadu, v obrambi pa so bili Širok, Jogan, Modolo in Favalli. Že v uvodih minutah sta poskusila Berardocco in Coda, v 6. pa je Boniperti po prodoru s strelom po tleh premagala vratarja Krke Obradovića. Isti nogometaš se je zatem znašel v še eni priložnosti, a je bil gostujoči vratar uspešnejši.

Igra je bila po uvodnem naletu Gorice kasneje precej bolj izenačena. Tudi gostje so nekajkrat poskusili, za belo-modre pa sta streljala znova Boniperti in Coda, ob koncu polčasa pa še Mastriani in Finocchio.

Drugi polčas so domači začeli brez nekoliko poškodovanega strelca zadetka, ki ga je nadomestil Lapadula. Kmalu zatem je Mastranija zamenjal Misuraca, priložnost za igro pa je namesto Berardocca dobil tudi Johnson.

V 65. minuti je imel Lapadula lepo priložnost, a se mu zaključni strel ni posrečil. Isti nogometaš je iz obrata neuspešno poskusil tudi v 71. minuti, v zaključku tekme pa je dvakrat do strela prišel branilec Marco Modolo. Ostalo je pri zasluženi minimalni zmagi Gorice.

Belo-modri naslednji tekmo igrajo v soboto v Domžalah.

 

ND GORICA – NK KRKA 1:0 (1:0)
Strelec: Filippo Boniperti 6.

ND Gorica: Cordaz, Vetrih, Širok, Coda, Boniperti (46./Lapadula), Mastriani (56./Misuraca), Finocchio, Jogan, Favalli, Berardocco (70./Johnson), Modolo.

NK Krka: Obradovič, Krljanović, Buden, Marošević (57./Kastrevec), Ihbeisheh, Dežmar, Rašić, Perić, Balkovec (57./Obele), Zeljković, Ranič (77./Kramarič).

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)