IZJEMNO! EVROPA JE TU!

Nova Gorica, 21.05.2017

Izjemen spomladanski niz je končno dobil potrditev v obliki zaslužne nagrade – vnovičen preboj v evropske pokale!

Nedeljsko popoldne je spomnilo na zlate čase novogoriškega nogometa. Pred prodajnimi mesti je bilo za vstopnico potrebno čakati v precej dolgi vrsti, igralci pa so s svojo bojevitostjo in znanjem dosegli zastavljeni cilj.

ND Gorica : NK Olimpija 1:0. Športni park je znova pokal po šivih. Ob koncu pa z navdušenim navijanjem znal proslaviti uspeh svojih ljubljencev.   

V tekmi z Olimpijo je Gorica igrala zavzeto in agresivno. Prvi pomemben trenutek se je pripetil v 20. minuti dvoboja, ko sta lepo kombinirala Dejan Žigon in strelec Amarachi Osuji. Kot se je izkazalo, je bil to zmagoviti zadetek.

Gostje so resda imeli pobudo, a bolj kot ne jalovo. Za domače je s prostega udarca nevarno zapretil Žigon, v drugem polčasu pa je za las mimo vrat po lepem protinapadu streljal Andija Filipović.

Dokončna odločitev o zmagovalcu je padla v 85. minuti. Grega Sorčan je z izjemno obrambo zaustavil 11-metrovko Olimpijinega Danijela Miškića. Isti igralec je domačemu vratarju zapretil še s strelom z razdalje, vendar je ostalo po 1:0.

ND Gorica ima tako pred zadnjim krogom (gostovanje v Kopru) enako točk kot druga Olimpija. Zadnje tekme bodo tako dale končni odgovor o uvrstitvi v letošnjem prvenstvu.

Evropa je že v žepu, z zmago v Kopru pa bi bilo tudi izjemno drugo mesto!

BRAVO, GORICA!

 

GORICA - OLIMPIJA 1:0 (1:0) Strelec: Osuji 20.

Gorica: Sorčan, Curk, Kavčič, Boben, Škarabot (13./Jogan), Kolenc (87./Kumar), Grudina, Osuji, Kapić, Žigon, Filipović (83./Edafe).

Olimpija: Vodišek, Bajrić, Zarifović, Jurčević, Klinar, Kirm (62./Abass), Novak, Miškić, Boateng, Eleke (71./Oduwa), Benko (81./Tijanić).

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)