Prva domača prvenstvena tekma v 2024

Nova Gorica, 08.03.2024

Gorica bo v soboto, 9. marca, ob 13. uri, odigrala prvo domačo prvenstveno tekmo v koledarskem letu 2024. Nasprotnik bo Jadran iz Dekanov.

Jadran je trenutno na 8. mestu prvenstvene lestvice, zbranih ima 7 zmag, 6 remijev in 6 porazov, kar znese za 28 točk, s katerimi zaključuje zgornjo polovico razpredelnice, pred devetim Tolminom pa ima 4 točke prednosti.

Nazadnje sta se Gorica in Jadran pomerila avgusta, ko v vročih Dekanih nismo videli zadetkov. Kar se tile zadnje tekme v Novi Gorici, pa moramo čas zavrteti v spomladanski del sezone 2021/22, ko je Gorica slavila z minimalnih 1:0, zmagoviti zadetek pa je po asistenci Luke Vekića prispeval Žan Leban.

Tokratna tekma se v Novi Gorici prične ob 13. uri. Glavni sodnik bo Matej Čontala, ob stranskih črtah pa mu bosta pomagala Nejc Tušak in Aleš Rumež. Delegat bo Aljoša Besednjak.

Tako kot v prejšnjem krogu si boste tudi prihajajoči obračun lahko ogledali na TV programu Sportklub 2. Tisti, ki pa vas mika prihod na stadion: pripadnice nežnejšega spola imate prost vstop, vsak gledalec pa bo prejel brezplačni klubski koledar. Ne pozabite, da lahko na blagajni kupite tudi nekatere klubske in navijaške artikle.