Težko gostovanje v Slovenski Bistrici

Nova Gorica, 28.03.2024

Gorica v sklopu 23. kroga 2. SNL odhaja na gostovanje v Slovensko Bistrico. V soboto, 30. marca, bo njen nasprotnik domača Kety Emmi & Impol Bistrica, tekma se prične ob 15.30.

Bistrica velja za eno izmed prijetnih presenečenj sezone, saj trenutno zaseda 6. mesto. Po 11 zmagah, 3 remijih in 8 porazih je pri 36 točkah, to pomeni, da ima 5 točk manj od Gorice. Skupaj z Beltinci premore drugi najučinkovitejši napad lige, ki je do sedaj v nasprotnikovo mrežo pospravil 36 žog. Njen najboljši strelec je Jaša Martinčič, ki je dosegel 9 zadetkov, le za dva zaostaja drugi strelec Ante Kuliš. 

Klub iz Slovenske Bistrice je v mešani formi. Pomlad je začel s porazom pri Dravinji, na zmagovita pota se je vrnil s sijajno domačo zmago s 3:0 nad Krko, sledil je domači poraz s kranjskim Triglavom (1:3), v tekmo z Gorico pa vstopa s popotnico gostujoče zmage nad ljubljansko Ilirijo (0:2). Bistrico je ravno na zadnji tekmi ponovno prevzel Goran Stanković, ki jo je vodil že jeseni, nato pa pavziral zaradi zdravstvenih težav. 

Gorica in Bistrica sta do sedaj odigrali le eno tekmo. V jesenskem delu aktualne sezone je bilo v Novi Gorici 1:0 za plavo-bele, edini zadetek je dosegel Nejc Mevlja.

Tokratna tekma se v Športnem parku Slovenska Bistrica v soboto, 30. marca, prične ob 15.30. Glavni sodnik bo Denis Halilović, pomagala mu bosta Ermin Šašivarević in Andrej Boškič, vloga delegata pripada Slavku Režonji.

Tekmo si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na nzs.si.