Bližata se zadnji dejanji sezone. Dajmo, Gorica!

Nova Gorica, 02.06.2015

V sredo ob 17.00 vsi v Športni park.

ND Gorico prvič čakata kvalifikacijski tekmi za ohranitev prvoligaškega statusa. Belo-modri se bodo v sredo v Športnem parku ob 17. uri na prvi tekmi pomerili z Aluminijem iz Kidričevega.  

Gorica in Aluminij sta skupaj v Prvi ligi nastopila v sezoni 2012/13. Tri tekme so dobili belo-modri, eno pa igralci iz Kidričevega.

Najpomembnejši medsebojni dvoboj sega v pomlad 2002. Tedaj sta ekipi odigrali finale Pokala Slovenije. V Športnem parku je bilo 4:0 za belo-modre, v Kidričevem pa je Gorica zmagala z 2:1.

Tudi pri lanskoletni osvojitvi Pokala Slovenije je ND Gorici na poti do finala stal Aluminij. V četrtfinalu sta ekipi odigrali dve srečanji, in sicer je Gorica v Kidričevem zmagala z 1:0, doma pa s 3:1.

Novogoričani imajo tako s Štajerci zelo pozitivno bilanco. Opogumljajo jih tudi tri zadnje zmage v prvenstvu.

Na drugi strani je Aluminij v soboto doživel šok, saj je vse do 93. minute tekme v Krškem v žepu imel prvo mesto v 2. SNL. Ravno tedaj pa so Krčani zabili zmagoviti gol in Aluminij je končal kot drugi.

Daleč najboljši strelec ekipe je Marko Nunić, ki je zabil 17 ligaških golov. Vodi jih trener Damijan Romih, moštvo pa poseduje kar nekaj igralcev s prvoligaškimi izkušnjami, ko so vratar Tomaž Murko, Denis Topolovec, Sandi Čeh, Robert Kurež, Luka Prašnikar, Alen Ploj.

Vsekakor se nam obeta zanimiva tekma! Vabljeni v Športni park!

Podprimo belo-modre! Potrdimo Prvo ligo! Dajmo, Gorica!