Na prvi tekmi brez golov, a s številčno podporo s tribun

Nova Gorica, 03.06.2015

Gremo, Gorica!

ND Gorica je na prvi tekmi kvalifikacij za Prvo ligo 2015/16 brez golov remizirala z Aluminijem. Povratna tekma bo v nedeljo v Kidričevem.

Domači, ki jih je po dolgem času s tribun Športnega parka bodrilo večje število gledalcev, so začeli podjetno. Sprožili so Amel Džuzdanović, Marshal Mfon Johnson in Nabil Taider. Gostje so prvič poskusili prek Alena Kozarja v 15. minuti.

Novogoričani so imeli več časa žogo v svojih nogah, konkretne priložnosti pa si niso priigrali. Nekje na sredini polčasa beležimo strela Mattea Boccaccinija ter Blessinga Elekeja, tik pred odhodom na odmor pa sta poskusila še Matija Širok in Dejan Žigon.

Če je belo-modrim v prejšnjih nastopih uspelo doseči veliko golov, je bila tokrat realizacija nezadostna.

V nadaljevanju najprej dva strela Aluminija, ki je imel v 72. minuti prek Lovra Bizjaka lepo priložnost. Izkazal se je domači vratar Grega Sorčan. Novogoričani se nikakor niso uspeli sestaviti, gostje pa so bili iz protinapadov kar nevarni.

Domači so najlepšo priložnosti imeli v sami končnici, ko je Alen Jogan zatresel okvir vrat.

ND Gorica : NK Aluminij 0:0

Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Gornja Radgona) in Rojko (Logatec).

ND Gorica: Sorčan, Boccaccini, Vetrih, Širok, Žigon (od 70. Majcen), Taider, Eleke (od 80. Osuji), Džuzdanović (od 71. Martinović), Jogan, Pasqualini, Johnson. Na klopi: Lipičar (v), Nagode, Enow, T. Kavčič.

NK Aluminij: Murko, Topolovec, Lonzarič, Kurež (od 38. Bizjak), Nunić, Vrbanec, Čeh, Kozar (od 82. Školnik), Prašnikar, Škoflek, Medved.

Rumeni kartoni: Eleke, Širok, Boccaccini, Pasqualini; Čeh.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate na Uradni Facebook strani ND Gorica (klikni).