ND GORICA ZASLUŽENO ŠE NAPREJ V PRVI LIGI!

Nova Gorica, 08.06.2015

Hvala za vse čestitke in podporo! Hvala navijačem!

ND Gorica zaslušeno še naprej v Prvi ligi!

V nedeljo je z zadnjo tekmo v Kidričevem padel zastor nad 24. sezono državnega nogometnega prvenstva. Le trije klubi so, ki so vse od ustanovne sezone 1991/92 vselej nastopali med elito. To so Maribor, Celje in Gorica, ki je včeraj prikazala svoj trdoživ, nepopustljiv in bojevit primorski karakter, ki jo na prehojeni poti spremlja že skoraj 70 let.

Novogoriški nogometaši so si s pristopom, željo, znanjem in igro prigarali obstanek v Prvi ligi. V turbolentni sezoni, polni tako fizičnih, še bolj pa psihičnih naporov, so glede na celotno stanje več kot dostojno zastopali klubske barve, nenazadnje pa tudi mesto Nova Gorica, celotno Goriško in Severnoprimorsko regijo.

Srčnost v in okoli kluba je bila najbolj nazorna prav v dodatnih kvalifikacijah. Doslej jih Gorica nikoli ni igrala. Že na prvi tekmi pa so dodobra zapolnjene tribune Športnega parka igralcem in strokovnemu štabu dale jasno vedeti, da imajo podporo številnih ljudi. Navijači in simpatizerji ekipe so namreč v najbolj težkih trenutkih izkazali najmočnejšo podporo. In fantje so to zaznali!

Še več od tega smo lahko včeraj videli v Kidričevem. Navijaška skupina Terror boys se je v velikem številu odpravila na drugi konec države, da bi podprla ekipo. Ne v boju za kakšno lovoriko, ampak zgolj za obstanek med najboljšimi. Veselje po tekmi je bilo pristno, podobno lanskoletni osvojitvi pokalnega naslova. Navijači so ekipo pričakali tudi ob povratku v Novo Gorico, zato jim gredo vse čestitke! Tako se živi z ekipo!  

Čestitke so deževale z vseh strani, tudi Uradna facebook stran ND Gorica jih je prinesla kar precej! Vse zapisano je jasen dokaz, da si celotna Goriška in Severnoprimorska regija še kako želi spremljati močno nogometno moštvo Gorice na najboljši državni ravni.

Tudi v 25. sezoni bomo del elitne deseterice. Čez leto dni se bomo spomnili 20. obletnice osvojitve prvega državnega naslova!

Jeseni čez dve leti pa bo klub praznoval 70. obletnico obstoja! Podprimo Gorico, podprimo klub, podprimo naše nogometaše!

ND Gorica – ponos Goriške, ponos Primorske!