V sredo v Bilčovsu proti SK Austrii Klagenfurt iz Celovca

Nova Gorica, 30.06.2015

Gostovanje na avstrijskem Koroškem

ND Gorica v sredo v Bilčovsu (Ludmannsorf) na avstrijskem Koroškem, v Roški dolini (Rosental), igra svojo drugo pripravljalno tekmo v letošnji sezoni.

Nasprotnik bo zanimiva ekipa SK Austria Klagenfurt iz Celovca, ki se je pred kratkim iz tretje prebila v drugo avstrijsko ligo (Erste liga). Tekma se bo pričela ob 18.30.

Kot vsako leto, na nd-gorica.com podrobno spremljamo tudi trening tekme našega kluba. Njihov pregled si lahko ogledate v rubriki Tekmovanja, podrubrika Trening tekme (klikni za ogled).

Tokratni nasprotnik je ambiciozna ekipa, ki je v tem pripravljalnem obdobju že odigrala pet trening tekem. Štirikrat je zmagala in enkrat remizirala. Med drugim je premagala tudi slovito romunsko Steauo iz Bukarešte s 5:3.

Lani je v tretji ligi med 16 ekipami osvojila prvo mesto in potem slavila še v dodatnih kvalifikacijah. Za vijolične iz Celovca, ki je pobraten tudi z Novo Gorico, nastopa kar precej Slovencev.

Prvi strelec ekipe (17 golov) je bil Patrik Eler, nekdanji igralec ND Adrie iz Mirna, ki prihaja iz Šempetra pri Gorici. Njegovi soigralci so tudi Rajko Rep (ex Maribor in Celje), Armend Sprečo (ex Maribor in Mura 05), Vedran Vinko (ex Mura 05, in Nafta Lendava) in Andraž Žurej (ex Celje).

Po opisu je razvidno, da belo-modre čaka zahteven tekmec.