ZMAGA V NOVEM MESTU! ODLIČNO!

Nova Gorica, 02.08.2015

NK Krka : ND Gorica 1:2

Gorica je v Novem mestu zabeležila drugo zaporedno zmago! Odločno!

Živahno srečanje so boljše začeli domačini, a si resnejše priložnosti niso pripravili. Za belo-modre sta prva poskusila Sandi Arčon in Amel Džuzdanović. Z razdalje je streljal še Jaka Kolenc, ki mu je domači vratar strel dobro ubranil. 

V 23. minuti dobra obramba Grege Sorčana, ki pa nekaj minut zatem ni uspel preprečili vodstva domačih. Zadel je Josip Fuček, ki je sicer nerodno streljal, a je žoga končala v mreži. 

Toda Novogoričanov zadetek ni zmedel. Še naprej so igrali svojo igro, čvrsto in kombinatorno. Takoj sta sprožila Uroš Celcer in Sandi Arčon.

V 40. minuti pa se je po podaji Široka in Arčona dobro pred domačimi vrati znašel Amel Džuzdanović in zadel za izenačenje. Streljal je neoviran s kakšnih 15 metrov. 

Že v prvi resni akciji v drugem polčasu pa je Matija Širok postavil končnih 2:1. Zadel je z velike razdalje, zares neubranljivo.

Gorica se tudi po vodstvu ni umirila. Varovanci Mirana Srebrniča so še naprej pritiskali. Tako sta streljala Dino Martinovič in Blessing Eleke, ki je imel lepo priložnost.

V 79. minuti je zaradi prekrška nad Džuzdanovićem Krka ostala brez izključenega Collinsa. Kljub temu so imeli domači dve priložnosti. Dvakrat so dobro izvedli prosti strel z velike razdalje, obakrat pa se je izkazal Sorčan.

Zadnji za Gorico je streljal Eleke, a gola ni bilo.

Belo-modri se tako prešerne volje vračajo v mesto vrtnic.

Naslednja tekma je v petek v Celju. Gremo, Gorica!!!

                          

NK Krka – ND Gorica 1:2 (1:1)

Stadion Portoval, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Gornja Radgona) in Rojko (Logatec).

Strelci: 1:0 Fuček (31.), 1:1 Džuzdanović (42.), 1:2 Širok (53.).

NK Krka: Mitrović, Collins, Ejup, Dežmar, Marotti, Mojstrovič, Fuček (od 88. Potokar), Welbeck, Dangubić (od 60. Perić), Kastrevec, Novinić (od 82. Kramar).

ND Gorica: Sorčan, Jogan, T. Kavčič, Celcer, Širok, Kolenc, Martinović, Džuzdanović, Arčon, Burgić (od 76. Kotnik), Eleke.

Rumeni kartoni: Welbeck; Arčon, Martinović, Džuzdanović.

Rdeči karton: Collins (79.).