GORICA OSTAJA V VODSTVU! ZAVRČ PADEL S 3:0!

Nova Gorica, 11.08.2015

Dva gola Elekeja, eden Jogana, odličen vratar Sorčan

ND Gorica tudi po 5. krogu ostaja na vrhu lestvice! Belo-modri so doma s 3:0 ugnali Zavrč.

Toda v prvem polčasu so imeli gostje več priložnosti. Kar trikrat je izjemno posredoval vratar Grega Sorčan, ki je zaustavil poskuse Jureta Matjašiča in Lovra Cveka.

V 20. minuti je za Gorico streljal Jaka Kolenc. Zavrč je izvrstno zapretil tudi prek Dejana Glavice, a je bil zmagovalec dvoboja znova Goriški vratar Grega Sorčan.

V 35. minuti pa strel z bele točke za Gorico. Dino Martinović ga je izvedel preslabo, saj mu ga je vratar Kovačić ubranil.

V drugem polčasu povsem drugačna igra belo-modrih. V 55. minuti je po podaji rezervista Jana Humarja Miran Burgič zadel vratnico.

Gorica je do prednosti prišla v 69. minuti. Blessing Chibukie Eleke je ušel gostujoči obrambi in s strelom po tleh zadel za 1:0.

19-letni Nigerijec iz Lagosa, za katerega je Gorica prvi klub v tujini, je 10 minut pozneje lepo sprejel podajo Amela Džuzdanovića in zadel v daljši kot za 2:0.

Končni izid je s strelom z glavo po kotu postavil Alen Jogan.

Trener Miran Srebrnič je zadel z menjavami v drugem polčasu. Humar, Škarabot in Nunič so poživili igro.

Tako so Novogoričani še naprej vodilno moštvo lige. Pred tema dvema krogoma so bili zadnjič na prvem mestu letvice po sezoni 2005/06, ko so četrtič postali državni prvaki.

 

ND Gorica – NK Zavrč 3:0 (0:0)

Športni park, sodniki: Podgoršek (Duplje), Praprotnik (Ljubljana) in Kovačič (Preserje).

Strelca: 1:0 Eleke (69.), 2:0 Eleke (79.), 3:0 Jogan (86.).

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić (od 65. Nunić), Arčon, Kolenc (od 54. Humar), Eleke, Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Martinović (od 65. Škarabot).

NK Zavrč: Kovačič, Cvek, Rogač, Polić (od 76. Zorko), Glavica, Matjašič, Antić, Datković, Pihler, Novoselac, Batrović (od 76. Castellanos).

Rumeni kartoni: Kolenc, Eleke; Cvek.