Nogometna šola: TRI ZMAGE NAD OLIMPIJO!

Nova Gorica, 08.09.2015

Mladinci in kadeti slavili doma, U-15 je presenetil za Bežigradom!

MLADINCI

5. krog mladinskega prvenstva je prinesel veselje v tabor ND Gorice. V sobotnem popoldnevu so v Športnem parku Novogoričani premagali Olimpijo z rezultatom 2:1.

Toda na začetku tekme so povedli Ljubljančani prek Davida Tijanića. Tekla je 10. minuta. Novogoričani so se zbrali in v 18. minuti iz enajstmetrovke Roka Bužinela izenačili na 1:1.

Odločilni zadetek za zmago je v zadnjih trenutkih tekme prispeval kar branilec Olimpije Sandi Čoralič.

To je bila druga zmaga mladincev Gorice.

Ti naslednjo tekmo igrajo že v sredo (9.9.), ko ob 14.00 gostujejo v Kranju pri ekipi NOGA Triglav. To bo zaostala tekma 2. kroga.

 

KADETI

Tudi kadeti so se proti Olimpiji veselili zmage. Tokrat s 3:1.

Prva dva gola za Gorico je v 8. in 18. minuti prispeval Amadej Marinič. Gostje so v 46. minuti prek Adama Jakupoviča znižali izid, toda Žiga Bizjak je v 66. minuti postavil končnih 3:1.

Tudi kadeti v sredo, 9.9. gostujejo v Kranju, kjer jih ob 16. uri čaka NOGA Triglav.

 

U-15

Izvrstno so proti Olimpiji igrali tudi člani selekcije U-15. V Športnem centru Jama za Bežigradom v Ljubljani so zmagali z 1:0.

Edini zadetek na srečanju je v 27. minuti dosegel Aldin Karabegović in tako belo-modrim zagotovil drugo prvenstveno zmago. Novogoričani so odigrali zelo srčno tekmo in bili zaradi moške igre dvakrat opominjani. Rumena kartona sta prejela Mark Brešan v prvem in Galliano Križaj v drugem polčasu.

Olimpija je potek tekme poskušala preobrniti tudi s kar štirimi menjavami, a ji ni uspelo. Pri gostih je trener v drugem delu igre priložnost za igro ponudil trem novim nogometašem.

Naslednjo tekmo Gorica igra v soboto, 12.9. ob 13.30 v Športnem parku proti ekipi Ajdovščina Vipava.