V izjemnem vzdušju Gorica klonila, a ni razočarala! Gremo naprej!

Nova Gorica, 12.09.2015

ND Gorica : NK Maribor 1:4

V derbiju kroga je ND Gorica pred izjemno publiko v Športnem parku klonila proti NK Mariboru z 1:4, a z igro in pristopom še zdaleč ni razočarala. Fantje so ob koncu tekme dobili zaslužen aplavz! HVALA PUBLIKA!

Belo-modri so začeli izjemno. Že v prvi minuti je Miran Burgič zadel vratnico! Isti igralec je po podaji Matije Široka v 6. minuti povedel domače v vodstvo. To je bil 32. gol Mirana Burgiča za Gorico!

Kmalu zatem zelo dober strel Sandija Arčona, ki je švignil tik mimo vrat. Toda Mariborčani so se pobrali in v 12. minuti prek Mendyja izenačili. Štajerci so prevzeli pobudo, Novogoričani pa zaigrali nekoliko bolj defenzivno.

Maribor je do prednosti prišel v 25. miniti, ko je zadel Tavares. Tudi po zaostanku so belo-modri še naprej igrali hrabro in se kljub mladosti uspešno upirali renomiranemu tekmecu. Beležimo dva poskusa Johnsona.

V 43. minuti pa so še drugič stresli okvir gola. Eleke je po podaji Džuzdanoviča zadel vratnico.

Vstop v nadaljevanje je pripadel domačim. Streljal je Širok, Johnson pa iz bližine nastreljal gostujočega vratarja. Še ena lepa priložnost za izenačenje.

Belo-modi so imeli pobudo in lovili drugi gol, s tem pa so gostom puščali veliko prostora. To so z dvema protinapadoma izkoristili in dosegli še dva gola.

Do konca tekme beležimo še poskusa Elekeja in Johnsona, ki nista prinesla drugega gola.  

Kakorkoli, bili smo priča izjemni kulisi. Terror boysi so se zbrali v velikem številu, tribune so bile popolnjene skoraj do zadnjega sedeža! Nova Gorica je doživela izjemen nogometni praznik!

VIDIMO SE V SOBOTO, KO SE NAM OBETA ŠE ENA IZJEMNA TEKMA!

PONOVIMO TAKŠNO VZDUŠJE TUDI PROTI OLIMPIJI!

 

ND Gorica – NK Maribor 1:4 (1:2)

Športni park, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik (Ljubljana) in Vidali (Gračišče).

Strelci: 1:0 Burgić (6.), 1:1 Mendy (12.), 1:2 Tavares (25.), 1:3 Mendy (58.), 1:4 Bohar (77.).

ND Gorica: Sorčan, Širok, Jogan, Kavčič, Celcer, Humar (od 64. Martinović), Johnson, Džuzdanović, Arčon (od 80. Škarabot), Eleke, Burgić (od 70. Nunić).

NK Maribor: Handanović, Stojanović, Mertelj, Šuler, Viler, Filipović, Kabha (od 71. Vršič), Sallalich (od 90. Vujčić), Ibraimi, Mendy (od 74. Bohar), Tavares.

Rumena kartona: Burgić; Stojanović.