Nezaslužen poraz proti Olimpiji

Nova Gorica, 19.09.2015

ND Gorica : NK Olimpija Ljubljana 0:3

Gorica zapravila vse, kar se je dalo.

Belo-modri so doživeli poraz proti Olimpiji, a z igro nikakor niso razočarali. Zaigrali so precej boljše in bolj agresivno kot proti Mariboru. Že v prvih minutah so imeli tri priložnosti, kot zadnji je mimo gola streljal Blessing Eleke.

Sledili so poskusi Johnsona, Elekeja, Arčona in Široka. Za Olimpijo je prvi streljal Šporar, a prek vrat. Ljubljančani v prvem delu igre niso pokazali praktično ničesar, razen nevarnega strela Zajca in izkoriščene enajstmetrovke tik pred odmorom, ki jo je izvedel Kronaveter.

Gorica je imela igro, posest žoge ter akcije, a ni dosegla zadetka. V 27. minuti izjemna akcija Burgiča, ki je zaposlil tokrat nerazpoloženega Džuzdanovića. Ta je z ugodnega položaja streljal čez vrata.

Do odmora še poskusa Škarabota, tik pred zadetkom Olimpije pa je bil Arčon z bližine premalo odločen. Statistika strelov po prvem delu: 15:6, v kotih pa 6:0.

V nadaljevanju sprva obramba Sorčana, v 51. minuti pa je Eleke zadel vratnico. Nato je Burgič meril previsoko. V 66. minuti lepa akcija Džuzdanovića in Široka, ki jo je Eleke zaključil z bližine, toda Ljubljančani so strel odbili.

Tekma je bila praktično odločena v 78. minuti. Z razdalje je zadel Nik Kapun. Do konca srečanja beležimo strel Martinovića in nov gol Kronavetra po protinapadu.

Gorica si je zaredi igre tudi tokrat prislužila aplavz številnega občinstva. Ne pomnimo, kdaj se je v Športnem parku nazadnje dvakrat zapored zbrala takšna množica gledalcev!

Zato, hvala publika, za podporo!

Že v sredo sledi gostovanje v Velenju! Gremo Gorica!

 

ND GORICA – NK OLIMPIJA 0:3 (0:1)

Strelci: Kronaveter 45./11-m, 89., Kapun 79.

ND Gorica: Sorčan, Širok, Kavčič, Jogan, Škarabot, Arčon, Kolenc (83./Martinović), Džuzdanović, Johnson, Eleke, Burgič (72./Nunić).

NK Olimpija: Šeliga, Mitrović, Kelhar, Fink, Bajrić, Mimoun (62./Kapun), Kronaveter, Zajc (68./Alves), Matić, Henty (87./Mariotto), Šporar.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)