OSMA ZMAGA JE V ŽEPU!

Nova Gorica, 27.09.2015

ND Gorica : NK Krka 2:0

Gorica je dosegla osmo prvenstveno zmago! Po treh porazih so belo-modri vknjižili pomembne tri točke. Tudi naslednjo tekmo igrajo v Športnem parku – v soboto, 3. oktobra ob 16.00 prihaja Celje.  

Toda pot do zmage je bila trnova. Krka je imela v prvem polčasu dve res obetavni akciji, a se je izkazal domači vratar Grega Sorčan. Novogoričani so imeli nekaj težav pri vzpostavljanju premoči.

Najlepšo priložnost je v 30. minuti zamudil Eleke, ki je z bližine meril preko vrat. Beležimo še udarca Sandija Arčona ter Marshala Johnsona.

V nadaljevanju več igre proti gostujočim vratom. Poskusil je Arčon, na drugi strani pa Kastrevec. Marko Nunič je bil z bližine blizu vodstvu, a se je izkazal gostujoči vratar.

V 61. minuti je prodrl Burgič, gostujoči vratar Mitrović pa ga je podrl in si prislužil izključitev.

Odločilna je bila 82. minuta. Uroš Celcer je lepo podal z levega krila, Miran Burgič je odlično na prvi vratnici streljal z glavo za domačo prednost.

Gostje so se nekoliko odprli in v zadnji minuti je po izvrstni akciji mladega Tilna Nagodeta in podaji Burgiča s peto Blessing Eleke postavil končni izid tekme.

Belo-modri so vzdržali psihični pritisk in s požrtvovalno ter potrpežljivo igro dosegli pomembno zmago! Bravo, fantje!

 

ND Gorica – NK Krka 2:0 (0:0)

Športni park, sodniki: Vinčić, Ul (oba Maribor) in Benc (Rače).

Strelca: 1:0 Burgić (82.), 2:0 Eleke (90.).

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Arčon, Eleke, Kavčič, Džuzdanović (od 85. Humar), Jogan, Nunić (od 61. Burgić), Martinović (od 79. Nagode), Johnson.

NK Krka: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Fuček (od 76. Dežmar), Gliha, Mojstrovič (od 85. Aniekan), Marotti, Welbeck, Perić, Kastrevec, Dangubić (od 67. Barukčić).

Rumeni kartoni: Eleke; Bogdan, Gliha.

Rdeči karton: Mitrović (65.).