Vpogled v mladinsko šolo: TRI ZMAGE!

Nova Gorica, 26.09.2015

Uspešne predstave selekcij nogometne šole

MLADINCI

Mladinci Gorice so v soboto v Vranskem v 8. krogu 1.SML premagali Šampion s 4:1.

Novogoričani so povedli v 18. minuti srečanja, ko je zadel Adrian Rrahmani. Le dve minuti pozneje je zadel Rok Bužinel, v 24. pa je bilo že 0:3. Strelec je bil Ambrož Klančič.

Toda to še ni bilo vse. Do odmora so Novogoričani dosegli še četrti zadetek in tako že rešili vprašanje zmagovalca. V 43. minuti je bil uspešen Jaša Leban Rijavec.

Takoj na začetku drugega dela sta priliožnost v gostujoči vrsti dobila Jaka Kuraj in Nicholas Piras, z igrišča pa je moral tudi vratar Jure Lipičar. Nadomestil ga je Jernej Požar.

V drugem polčasu beležimo zadetek Šampiona, ki ga je v 64. minuti dosegel Aleksandar Radić.

To je bila četrta zmaga za Gorico, ki jo naslednja tekma čaka v nedeljo na domačem igrišču, ko se bo ob 15.30 pomerila z Aluminijem.

 

KADETI

Tudi kadeti se z Vranskega vračajo s prepričljivo zmago. S 4:2 so premagali ekipo Šampiona. Novogoričanom je že v prvem polčasu uspelo dvakrat zadeti. Tako je bil v 28. minuti uspešen Žiga Bizjak, deset minut pozneje pa se mu je med strelci pridružil še Angel Stratorski.

Tudi v nadaljevanju boljša predstava gostov. Veligošek je za domače sicer v 59. minuti znižal izid, toda Novogoričan Žiga Bizjak je le nekaj trenutkov zatem znova poskrbel za varno prednost Goričanov.

Ti so do konca dvoboja zadeli še enkrat, ko je v 81. minuti Matic Sever postavil končni rezultat. Le minuto pred tem je Šampion še drugič ogrozil gostujočo prednost (zadel je Marko), vendar so belo-modri hitro in učinkovito odgovorili.

Naslednja tekma jih čaka v nedeljo 4. okrobra, ko v Novo Gorico prihaja Aluminij (ob 13.30 – umetna trava).

 

U-15

V 8. krogu lige U-15 je ND Gorica prišla do tretje zmage. V domačem Športnem parku so belo-modri s 3:1 ugnali Jadran iz Dekanov. Domači so povedli v 36. minuti, ko je uspešen strel z bele točke izvedel Mark Brešan. Že v 43. minuti dvojna domača prednost. Zadel je Blaž Košuta.

Toda občutno vodstvo Novogoričanov ni trajalo dolgo. Že v 53. minuti so namreč Dekančani prek Valona Salilja iz enajstmetrovke znižali na 2:1. A Gorica je vendarle zdržala. Mattia Rutar je namreč v 69. minuti za Jadran dosegel avtogol, kar je pomenilo tudi končni izid tekme.

Naslednja tekma, sobota 3. oktober ob 16.00, Britof – NOGA Britof : ND Gorica