Domači remi s Celjani

Nova Gorica, 03.10.2015

ND Gorica : NK Celje 1:1

ND Gorica je v domačem dvoboju s Celjani iztržila remi 1:1, ki je tudi prvi v letošnjem prvenstvu. Celjani so zadeli na začetku tekme, domači pa prek Matije Škarabota prav v zaključku srečanja.

Od začeta so tokrat zaigrali branilec Matija Boben, napadalec Tilen Nagode ter zvezni igralec Dino Martinović.

Prvi je na tekmi streljal Amel Džuzdanović, a brez uspeha. Domača obramba je klonila že v 6. minuti, ko je z glavo neubranljivo zadel Miškić. Celjani so bili bolj konkretni in sprožili kar nekaj strelov proti vratom Sorčana.

V 20. minuti sta zapretila Džuzdanović in Burgič, Sorčan pa je bil po strelu gostujočih igralcev Ahmedija, Al-Rahmana in Vrhovca na pravem mestu.

Pri belo-modrih je bil precej aktiven mladi Tilen Nagode, tik pred odhodom na odmor pa beležimo poskus Alena Jogana.

Novogoričani so bolj podjetno pričeli drugi polčas, a si konkretnih priložnosti za izenačenje niso priigrali. Poskušala sta Jogan in Burgič. Na drugi strani so imeli tudi Celjani svetle trenutke.

Reflekse gostujočega vratarja sta preizkusila tudi Džuzdanović in Johnson, pri gostih pa sta streljala Alonso in Vrhovec.

V 84. minuti je Burgič sprožil čez vrata, Jogan je moral v sodnikovem dodatku v slačilnico. Dobil je neposredni rdeči karton.

Domači so do izenačenja prišli v zadnji minuti tekme, ko je po dolgi podaji Sorčana in skoku Burgiča z glavo zadel Matija Škarabot, kar je povzročilo pravo navdušenje v Športnem parku.

Kot rečeno, je to prvi remi Gorice. Sledi 14 dnevni prvenstveni premor, med katerim bodo Novogoričani igrali tudi proti članu Serie A - Carpiju.

 

ND Gorica – NK Celje 1:1 (0:1)

Športni park, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Podobnik (Veliki Gaber).

Strelca: 0:1 Miškić (6.), 1:1 Škarabot (90.).

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić, Arčon (od 72. Škarabot), Džuzdanović, Jogan, Boben, Martinović (od 46. Humar), Johnson, Nagode (od 59. Nunić).

NK Celje: Kotnik, Kous, Vrhovec, Krajcer, Miškić, Esteves (od 60. Pajač), Ahmedi (od 90. T. Klemenčič), Osman (od 83. Đurković), Spremo, Soria, Vidmajer.

Rumeni kartoni: Širok, Celcer; Pajač.

Rdeči karton: Jogan (90.).