Vpogled v mladinsko šolo: zmaga, remi, poraz

Nova Gorica, 08.10.2015

Zmaga za U-15, poraz za kadete, remi mladincev

MLADINCI

Mladinska ekipa ND Gorice je v 9. krogu 1. SML v nedeljo na domačem igrišču iztržila neodločen izid proti ekipi NK Aluminij (2:2). Gostje so povedli že v uvodnih minutah, ko je bil uspešen Križan.

Tako so domačim onemogočili miren uvodni del tekme, a so se tudi belo-modri hitro zbrali. V 21. minuti je bil z bele točke uspešen Leon Marinič. Toda še pred koncem polčasa se je domača mreža ponovno zatresla, saj je nespretno v obrambi posredoval David Puhalić.

Domači strateg je posegel po samo eni menjavi, napadi pa so se vendarle obrestovali. V 70. minuti je bil uspešen Jaka Kuraj in postavil končni izid 2:2.

Pri Gorici je rumeni karton prejel Rok Podvršček, in sicer bolj proti koncu tekme.

NASLEDNJA TEKMA

10. krog, sobota 10.10. ob 15.30, Športni park – umetna trava; ND Gorica – NK Farmtech Veržej. Gorica je trenutno na 7. mestu, Veržej pa na 12.  

 

KADETI

Kadeti so bili manj uspešni. Proti Aluminiju so doma klonili z 0:2. Odločilen je bil že prvi gol na srečanju, ki ga je gostujoči igralec Prelec dosegel tik pred odhodom na odmor.

Goričani so se dotlej dobro držali. Gostje pa so do zmage prišli v drugem delu, in sicer po zadetku Grandoška v 68. minuti srečanja.

Domačim igralcem niso pomagale niti štiri izvedene menjave v drugem delu igre.

NASLEDNJA TEKMA

10. krog, sobota 10.10. ob 13.30, Športni park – umetna trava; ND Gorica – NK Farmtech Veržej. Gorica in Veržej imata enako število točk in sta na 11. oziroma 12. mestu.

 

U-15

V 9. krogu prvenstva U-15 zahod so Novogoričani visoko s 4:0 zmagali v Britofu na Gorenjskem. V soboto, 3. oktobra so do prednosti prišli že v uvodnih minutah.

Uspešen je bil Luka Bilić. Zatem je v 31. minuti Luka Mutavčić povišal na 2:0, kar je bil tudi izid polčasa. Tudi v nadaljevanju zavzeta predstava belo-modrih, ki so nizali akcije.

Tako je že v 3. minuti nadaljevanja zadel Blaž Košuta, v 61. minuti srečanja pa še Nik Bučinel. Gostujoči strateg je posegel po kar petih zamenjavah.

Ob tem velja omeniti, da je branilec Gorice Galliano Križaj v 68. minuti prejel rdeči karton.  

To je bila četrta zmaga belo-modrih, ki so trenutno na sedmem mestu.

NASLEDNJA TEKMA

11. krog, sobota 17.10. ob 15.00, Športni park – umetna trava; ND Gorica – Bravo Publikum.