Vpogled v mladinsko šolo: dva poraza in remi

Nova Gorica, 18.10.2015

Domača točka za selekcijo U-15

Pred nami je ponoven pogled v tekme mlajših selekcij.

MLADINCI

Mladinci Gorice so v preteklem krogu (11. krog) gostovali pri ekipi Bravo Publikum. V Ljubljani so na umetni travi izgubili z 0:2. Goričani so v prestolnico pripotovali s samo tremi rezervnimi nogometaši, že v 7. minuti pa se je vse obrnilo na glavo. Maxi Leon Žižek je namreč prejel rdeči karton.

To je bil velik udarec za gostujočo vrsto, ki se ni znala sestaviti. Že v 10. minuti je namreč za Bravo zadel Kevin Žižek. Gostujoči trener je tako posegel po menjavi. Jašo Lebana Rijavca je nadomestil Nicholas Piras.

Nato so Novogoričani vendarle zaigrali boljše, domači pa prek istega nogometaša v 40. minuti prišli do dvojne prednosti.

Izid se v nadaljevanju ni več spremenil, tako da je ostalo pri zmagi Brava Publikuma z 2:0.

 

Naslednja tekma

12. krog - nedelja, 25.10. ob 13.00, Športni park – umetna trava – ND Gorica : NK Bilje

13. krog – sreda, 28.10. ob 14.00, Krško – NK Krško : ND Gorica

 

KADETI

Tudi kadeti so preteklo soboto v Ljubljani ostali praznih rok. Srečanje se je na umetni travi pričelo že ob 11. uri dopoldan, očitno pa je zgodnji čas boljše vplival na domačine, ki so slavili s 3:0.

Bravo Publikum je do prednosti prišel že v 7. minuti po golu Jake Bijola. Lan Piskule je v 32. minuti povišal na 2:0, v 43. minuti pa je bil uspešen še Almin Kurtovič. Bravo je tudi v drugem polčasu zaigral agresivno in prejel dva rumena kartona.

Novogoričani že v prvem delu niso našli odgovora na boljšo igro domačinov. Nekaj poskusov je sicer bilo, a so bili preveč jalovi. V nadaljevanju ob petih menjavah nekoliko boljša predstava, toda častnega gola belo-modrim ni uspelo doseči.  

 

Naslednja tekma

12. krog - nedelja, 25.10. ob 11.00, Športni park – umetna trava – ND Gorica : NK Bilje

13. krog – sreda, 28.10. ob 12.00, Krško – NK Krško : ND Gorica

 

LIGA U-15

Po naključju so se z Bravom Publikomom srečali tudi nogometaši selekcije U-15. V Novi Gorici so se na umetni travi razšli z 1:1.

Prvi zadetek smo videli že v 12. minuti, ko je v obrambi nespretno posredoval gostujoči branilec Andraž Grm. Toda gostje so po dobre četrt ure že uspeli izenačiti. V 31. minuti je zadel Jan mesec in postavil tudi končni izid tekme.

V nadaljevanju enakovredna predstava. Domači so izvedli tri menjave, gostje kar pet, izid pa se ni več spremenil.

 

Naslednja tekma

Sobota, 31.10. ob 14.00, Lesce – NK Šobec Lesce : ND Gorica