Nezaslužen domači poraz

Nova Gorica, 25.10.2015

ND Gorica : NK Domžale 0:1

Novogoriški nogometaši so še četrtič v tej sezoni pred TV kamerami doživeli poraz. Tokrat z 0:1 proti Domžalam, čeprav bi bil remi bolj pravičen.

Belo-modri so zaigrali brez kaznovanih Alena Jogana in Amela Džuzdanovića ter brez poškodovanih Blessinga Elekeja in Marshala Johnsona.

V prvem delu igre so bili boljši gostje. Sprva je sicer sprožil domači Matija Škarabot, a prek vrat. Pri Domžalah je bil nevaren predvsem Lucas Horvat. Imeli so precej strelov, ki pa so končali mimo gola ali v naročju Grege Sorčana. Še pred odhodom na odmor je za Gorico streljal Marko Nunič.

V nadaljevanju pa drugačna slika. Domači so zaigrali veliko bolj pogumno in ostro. Na sredini so vzpostavili ravnotežje in bili blizu vodilnega zadetka. Matija Škarabot je z razdalje sprožil za las mimo vratnice, strel Dina Martinovića pa je bil v zadnjem trenutku blokiran.

Gorica je igrala dobro, blizu vodstva pa bila tudi po vnovičnem poskusu Marka Nunića.

Edini gol na tekmi je po dvomljivem prekršku in prostem strelu padel devet minut pred koncem. Skubic je visoko podal, ob neodločni domači obrambi pa je bil najbolj spreten Miha Blažič.

Kmalu zatem je Goran Cvijanović s prostega strela meril v gostujočega vratarja. Izid se do konca dvoboja ni več spremenil.

Tako je ostalo pri gostujoči zmagi. Gorica naslednjo tekmo igra že v petek v Krškem. Gremo, fantje!

 

ND Gorica : NK Domžale 0:1 (0:0)

Športni park Nova Gorica, sodniki: Vinčić (Maribor), Friš (Sladki vrh) in Benc (Rače).

Strelec: 0:1 Blažič (83.).

ND Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot, Širok, Burgić, Cvijanovič, Kavčič, Humar (od 90. Kolenc), Nunić, Boben, Martinović (od 72. Arčon).

NK Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Vuk (od 62. Mance), Črnic, Horvat, Trajkovski, Blažič, Dobrovoljc, Majer (od 85. Zec), Morel (od 71. Junior).

Rumeni kartoni: Burgič, Škarabot, Širok; Črnic.