U-15 napredovali med osem najboljših na Nike premier Cupu

Nova Gorica, 29.10.2015

Vpogled v nogometno šolo: mladinci dobili sosedski derbi

MLADINCI

V nedeljo, 25. oktobra smo v Športnem parku spremljali sosedski derbi med ND Gorico in NK Biljami. Kar s 4:1 so zmagali belo-modri.

V 26. minuti so prek Nejca Kovačiča povedli Biljenci.

Novogoričani so deset minut pozneje izenačili. Strelec je bil David Puhalić. Toda domači so že pred koncem polčasa prišli do prednosti. Zadel je Ambrož Klančič.

V nadaljevanju beležimo še zadetka Leona Mariniča (58.) in Roka Bužinela (77. minuta). Tako so domači zasluženo prišli do nove prvenstvene zmage, šeste v sezoni.  

 

KADETI

Sosedski derbi v kadetski kategoriji se je zaključil brez zmagovalca z 1:1. Moštvi sta poskrbeli za razburljiv uvod, a potem se je igra umirila.

Tako je v 5. minuti za Biljence zadel Jan Štrukelj. Toda že v naslednjem napadu je za Gorico izenačil Goran Trivunović.

Domači so se dobro držali. Trener je izvedel eno menjavo, edini opominjani nogometaš pa je bil Amedej Marinič. Gostje so se v Bilje vrnili kar s tremi rumenimi kartoni.

 

U-15

Selekcija U-15 je bila brez prvenstvenih tekem. Igrala je na tekmovanju Nike premier Cup. Na štirih regionalnih turnirjih (v Kidričevem, Kopru, Domžalah in Celju) si je osmerica klubov priigrala napredovanje in lov na naslov, ki ga v tej sezoni brani Aluminij. Zaključni boji bodo na sporedu spomladi 2016.

Gorica je sodelovala na turnirju v Domžalah. Poleg belo-modrih in gostiteljev sta igrali še moštvi Olimpije in Bilj.

Med osem najboljših sta se prebili Gorica in Domžale. Slednje so osvojile šest točk, Gorica pa pet.